BDO neemt Business Consultancy praktijk van CompLions over

29 juli 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft het bedrijfsonderdeel Business Consultancy overgenomen van CompLions. De nieuwe tak richt zich met name op adviesdiensten op het gebied van cybersecurity, privacy, risicomanagement en informatiebeveiliging. 

CompLions, opgericht in december 2008*, is een specialist in informatiebeveiliging. Het bedrijf uit Deventer levert zowel consultancy- als IT-diensten aan organisaties in onder meer de zorg, financiële sector, accountancy, industrie, publieke sector, ICT en telecom.

Afgelopen woensdag maakte CompLions bekend dat het zijn Business Consultancy praktijk van de hand heeft gedaan aan accountants- en adviesorganisatie BDO. Als gevolg van de deal gaat CompLions zich primair richten op de verdere ontwikkeling en groei van zijn softwareactiviteiten. Voor BDO betekent de aanwinst een forse impuls voor de IT-consultancy dienstverlening. “Deze overname is een prachtige stap in de realisatie van onze groeiambitie en sluit perfect aan bij onze strategie om als full service bureau de beste kwaliteit en service aan onze klanten te bieden”, zegt Hans van Gils, partner en voorzitter van de directie Consultancy bij BDO.

BDO koopt Business Consultancy-activiteiten van CompLions

Van Gils laat verder weten dat met name cybersecurity onder klanten een ‘hot topic’ is. De opkomst van digitalisering en verbondenheid van apparaten (‘connectivity’) betekent dat ook de belangen voor cybercriminelen steeds groter worden. Het gevolg daarvan is dat de risico’s om aangevallen te worden en de impact die deze aanvallen hebben, beiden exponentieel aan het toenemen zijn. Om zich hiertegen te wapenen kijken ondernemers steeds meer naar externe adviseurs en ICT’ers om hen daarbij te helpen.

Om beter aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen, zoekt BDO naar manieren om zijn cybersecurityportefeuille te versterken. Eerder al werd Sandra Konings aangetrokken, tot voor kort Chief Security Officer bij ASML en een alom gewaardeerd specialist op het gebied van cybersecurity. Door haar versterking van de Cybersecurity praktijk van BDO en de toevoeging van CompLions’ adviestak kan BDO volgens Van Gils “klanten nu nog beter ondersteunen”. Hoeveel adviseurs precies de overstap maken is niet bekendgemaakt. Uitgangspunt tussen de twee partijen is dat alle business consultants van CompLions overgaan naar BDO.

Marcel Lavalette en Ron Boscu, de directieleden van CompLions, laten weten uitermate tevreden te zijn over de voorgenomen overname: “We zien in BDO een betrouwbare en deskundige partner die op een professionele wijze onze adviesdiensten verder gaat uitbouwen en integreren. Ook weten we zeker dat BDO naast de continuïteit ook de persoonlijke loopbaanontwikkeling van onze medewerkers waarborgt.” Zij gaan zich nu volledig richten op de softwaretak. “Hier ligt veel potentie en we zien daar veel marktkansen.” 

Accountancy- en adviesbureaus zijn druk bezig met het opschalen van hun cybersecurity capaciteiten. Begin deze maand nam PwC bijvoorbeeld Everett over, een cybersecurity en privacyadviseur uit Nieuwegein, en eind juni opende Deloitte een speciaal ‘Cyber Intelligence Center’ in cyberstad Den Haag. Wereldwijd hebben alleen al de Big Four meer dan twintig cybersecurity bedrijven opgeslokt in de afgelopen twaalf maanden, blijkt uit data van Equiteq, een analistenbureau gespecialiseerd in de consultancymarkt.

* CompLions is voortgevloeid uit CISC, dat in 2003 door Marcel Lavalette werd opgericht.