WerkenbijDeloitte.nl de beste carrièrewebsite van de Big Four

21 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

De recruitmentwebsite van Deloitte, WerkenbijDeloitte.nl, is benoemd tot beste carrièrewebsite van de Big Four. Dat blijkt uit een user experience onderzoek waaraan zo’n honderd pas afgestudeerde young professionals hebben deelgenomen.

Het leveren van een uitstekende customer experience aan klanten is anno 2016 essentieel, maar hetzelfde geldt ook voor sollicitanten. Als organisaties het beste talent willen aantrekken, dan moeten zij niet alleen bij het uitzetten van de vacature aantrekkelijk overkomen, maar ook tijdens het sollicitatieproces overkomen als een plezierige organisatie om voor te werken. Manieren om dit te bewerkstelligen variëren van een goede eerste indruk maken (bijvoorbeeld via de carrièrewebsite) tot het aanleveren van een gedetailleerde beschrijving van hoe het is om bij het bedrijf te werken, het vermogen om de customer experience te personaliseren en tot slot sollicitanten over te halen om hun sollicitatie af te ronden.

Als onderdeel van zijn website benchmarking dienstverlening heeft WUA!, een partij uit Amsterdam die gespecialiseerd is in website conversion, de recruitmentwebsites van de vier grootste accountancy- en advieskantoren – de Big Four – onder de loep genomen: Deloitte, EY, KPMG en PwC. Zo’n honderd pas afgestudeerde young professionals (HBO/WO-niveau) werden gevraagd om de ‘Werken Bij’ sites van top tot teen door te lopen en de sites te beoordelen aan de hand van diverse criteria, waaronder ‘look and feel’, usability, customer journey experience en hoe het sollicitatieproces technisch verloopt.

WerkenBijDeloitte.nl

De resultaten tonen aan dat van de Big Four, WerkenBijDeloitte.nl de beste score heeft behaald, met een totale score van 68 punten van de 100. Ter vergelijking, ABN AMRO – de best presterende partij uit de zakelijke dienstverlening – behaalde een score van 70, wat aantoont dat de adviesorganisatie maar net aan lager scoort dan de 'best practice' in ons land. Deloitte scoort met name goed op ‘look and feel’ – de website gebruikt volgens de deelnemende young professionals duidelijke taal, de informatie wordt als eerlijk beschouwd en er wordt weinig overbodige content gepresenteerd. 

De hoge score van WerkenBijDeloitte.nl komt niet compleet als een verrassing. Vorig jaar kreeg de carrièrewebsite van Deloitte ook al de hoogste score van de Big Four in hetzelfde onderzoek, en in 2014 werd de site zelfs door WUA! uitgeroepen tot de beste carrièrewebsite in de zakelijke dienstverlening. Deloitte laat in een reactie weten verheugd te zijn met de erkenning en geeft ook aan dat het jaarlijks de veranderende eisen van haar ‘klanten’ in kaart brengt. Samen met de nieuwste technologische mogelijkheden vormt dit de de basis voor updates die worden doorgevoerd op de site. 

Op twee staat WerkenBijPwC.nl met een score van 66. “PwC zet een solide resultaat neer”, aldus Matthijs van den Broek van WUA!. Na PwC wordt de derde plek ingenomen door de carrièrewebsite van KPMG, en EY sluit achteraan met een eindscore van 58. “Het onderzoek laat zien dat de Big Four kunnen leren van elkaar alsook van verschillende websites in andere sectoren”, sluit Van den Broek af.