Vier adviesbureaus leveren bijdrage aan Facto Congres 2016

13 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Morgen vindt de 2016 editie van het Facto Congres plaats, waar experts en organisaties uit de facility management branche samenkomen voor een middag vol vakinhoudelijke presentaties, workshops en praktijkcases en om met elkaar te netwerken. Ook de adviesbranche is weer volop vertegenwoordigd tijdens het evenement – Hospitality Group, flowresulting, PwC en Twynstra Gudde leveren een inhoudelijke bijdrage.

“Binnen facility management dringt het besef steeds meer door dat stappen voorwaarts alleen gezet kunnen worden als interne en externe partijen nog meer de samenwerking met elkaar zoeken. Het is dé manier om verder te komen en vernieuwing te realiseren, zodat het primair proces optimaal kan functioneren”, stelt de organisatie van Facto Congres, het jaarlijkse evenement voor facility management professionals en initiatief van Facto Magazine, een online platform voor facility professionals.

De 2016 editie van het Facto Congres wordt dit jaar gehouden op dinsdag 14 juni, in Hotel van der Valk in Veenendaal en heeft dit jaar als centrale thema: Samen werken aan vernieuwing’. Op het evenement zullen zo’n 200+ professionals verschijnen, die werkzaam zijn binnen of gelieerd zijn aan het facility management domein. Gedurende de middag kunnen bezoekers nieuwe inzichten in de trends en ontwikkelingen in facility management opdoen en met branchegenoten in contact te komen. Daarbij krijgen ze een uitgebreid inhoudelijk programma voorgeschoteld. Diverse organisaties zijn als partner verbonden aan het congres. Dit zijn dit jaar: Hospitality Group, Twynstra Gudde, Facilicom, iNFacilities, FMN, ISS, FMG, Planon, Sodexo en TopBrewer.

Facto Congres 2016 – Samen werken aan vernieuwing

Dagvoorzitter van de 2016-editie van het Facto Congres is Jordie van Berkel*, oprichtster van F-Fort, een interim en projectmanagement bureau voor verbetertrajecten binnen facilitair management en inkoop. Het evenement kent verder twee keynote sprekers. Om te beginnen Menno Lanting, een expert op het gebied van digitale technologie, leiderschap en ondernemerschap, die in zijn presentatie een beeld zal schetsen van wat organisaties en managers moeten doen om te kunnen overleven in de huidige digitale en netwerksamenleving. De tweede keynotespreker is Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie en director topperformance lab aan de Tilburg University. Zij zal tijdens haar presentatie ingaan op de relatie tussen hersenen en gedrag en zal bezoekers inspireren met praktische inzichten, waarmee professionals hun eigen emoties, gedrag en vaardigheden kunnen beïnvloeden.

In totaal telt het Facto Congres 23 sprekers, waaronder ook enkele vertegenwoordigers uit de adviesbranche. Zo zal Maurice Verwer, Director Facility Management & Business Support bij PwC, samen met Kyrsa de Bruine, Account Director bij facilitair dienstverlener ISS, de workshop ‘Eerlijk over morgen: het belang van Joint Value Propositions’ verzorgen.

Verder zal John Dommerholt, Directeur van Hospitality Group, een advies- en projectmanagementbureau voor hospitality, facility management, huisvesting en inkoop, een workshop geven. Samen met Stijn Kuppens, Food Services Management EMEA bij Google, gaat Dommerholt in op medewerkers-engagement in het kader van het Google Food Programma, waarbij Hospitality Group Google al sinds 2012 ondersteunt.

Maurice Verwer - John Dommerholt - Iljan van Hardevelt - Marc Westeneng

Ook Iljan van Hardevelt, Partner bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, verzorgt een workshop samen met Henk van Raan, Director Facility management bij Amsterdam Arena. Zij gaan in op de enorme verbouwing van de Amsterdam Arena in aanloop naar Euro 2020 en de innovatieve oplossingen, en projectmanagement en hospitality-vraagstukken, die daarbij komen kijken.

Tenslotte zal ook Marc Westeneng, Partner van flowresulting, een marketingadviesbureau uit Utrecht, een workshop verzorgen, getiteld ‘Het ontwerpen én realiseren van een unieke klantbeleving’, waarin hij ingaat op excellente klantconcepten binnen facility management en hoe deze ontwikkeld kunnen worden.

* Naast de rol van dagvoorzitter zal Van Berkel ook de workshop ‘Hybride vormen van Best Value Procurement: vloek of zegen?’ organiseren, samen met Jessica van Hees, projectmanager, interim manager en senior consultant procurement, healthcare en Facility Management bij F-Fort.