Lodewijck Groep koopt ruimtelijke adviestak van Haute Equipe

01 juni 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Omgevingsrecht-specialist Lodewijck Groep heeft de ruimtelijke adviespraktijk van Haute Equipe overgenomen. De opdrachtenportefeuille van de praktijk is overgeheveld naar Lodewijck Groep, daarnaast hebben drie Haute Equipe adviseurs de overstap gemaakt naar hun nieuwe werkgever.

Lodewijck Groep is een juridisch advies- en detacheringbureau met specialistische kennis op het gebied van het omgevingsrecht, algemeen bestuursrecht en privaatrecht. Het bedrijf, gevestigd op het bedrijventerrein van Schiphol, werkt voor zowel overheden als ondernemingen, gericht op de vakgebieden Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Wonen, Planschade en Bestuurs- en Privaatrecht.

Met de overname van de ruimtelijke adviespraktijk van Haute Equipe, een adviesbureau uit Haarlem dat zich volledig toelegt op de publieke sector, breidt Lodewijck Groep zijn expertise in stedelijke dienstverlening uit. Drie adviseurs maken de overstap – zij hebben ruime ervaring met vraagstukken in onder meer ruimtelijke ordening, vastgoed, economie, wonen, toerisme en mobiliteit. “Voor Lodewijck Groep past de overname binnen de groeiambitie tot verdere uitbreiding van het verrichten van adviesopdrachten voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers,” aldus Basel Massaal, directeur bij het bureau. Door de deal stijgt het aantal medewerkers van Lodewijck Groep naar net onder de 20.

Haute Equipe en Lodewijck Groep

Frans Lustermans, directeur bij Haute Equipe, laat weten dat de verkoop van de tak past bij de strategie om verdere focus aan te brengen in de portefeuille. “Door de overdracht van het onderdeel Ruimte kan Haute Equipe zich verder volledig toeleggen op haar kernactiviteiten binnen haar dienstverlening op overheidsfinanciën, bedrijfsvoering, juridische zaken en het sociaal domein.”

Naast de overdracht zijn beide bedrijven overeengekomen om de komende periode nauw samen te werken, waarbij de focus ligt op juridische dienstverlening op de rechtsgebieden bestuurs- en privaatrecht.