Een week in het leven van een consultant bij Gwynt

20 mei 2016 Consultancy.nl

Een week in het leven van een consultant bij Gwynt, een adviesbureau dat zich met name richt op het bedrijfsleven en familiebedrijven.

Maandag
De week begint om 8 uur met een conference call. Elke maandagochtend bespreekt het industrie team, na de familiaire activiteiten van het weekend te hebben gedeeld, de commerciële activiteiten van de vorige en komende week. Ik zit dan – net als de anderen – in de auto op weg naar de klant, dus dit telefonische overleg is efficiënt en werkt bovendien goed.

Vandaag ben ik bij een groot familiebedrijf om met de stuurgroep de voortgang van het supply chain synergie project te bespreken. ’s Middags heb ik overleg met een Gwynt-collega die bij diezelfde klant een productieoptimalisatie project uitvoert. Ik ben tevreden over de voortgang die we maken en met een goed gevoel rij ik aan het einde van de dag naar huis.

Dinsdag
Dinsdag ben ik in België om daar samen met een collega een workshop te houden met het management team. Het onderwerp is Sales en Operations Planning (S&OP) en vandaag verzorgen we de kick-off. We hebben veel voorbeelden meegenomen van vergelijkbare projecten en samen met het team bepalen we de aanpak, rolverdeling en planning voor de komende drie maanden.

Het team van GwyntOnderweg naar huis word ik gebeld door een relatiemanager van een bank: één van hun klanten in de voedingsindustrie is recentelijk overgedragen naar de afdeling bijzonder beheer, maar de relatiemanager heeft onvoldoende inzicht in de financiële prognoses en het continuïteitsperspectief voor de komende 2-3 jaar. We kennen de sector en hebben tijd om daar – als we de opdracht winnen – een quick scan uit te voeren. Onze naam wordt doorgegeven aan de ondernemer die ons zal bellen voor een afspraak. Ondertussen zit het verkeer rond Antwerpen niet echt mee en ik ben rond acht uur thuis…

Woensdag
De dag erop staan drie afspraken in de agenda: eerst een gesprek met de DGA en CFO van een bedrijf in de maakindustrie over ons voorstel voor het verbeteren van hun internationale spare parts proces. Hierbij is het belangrijk om een hogere service te realiseren en tegelijkertijd de voorraad te verlagen. Een uitdaging die we graag met beide handen aanpakken. Ons enthousiasme voor het onderwerp en de praktische manier van werken lijkt aan te slaan. De DGA belooft snel bij ons terug te komen; altijd weer spannend of we de opdracht winnen. Daarna een gesprek bij ons op kantoor met de COO van een nieuwe klant over de aanpak van een logistiek reorganisatieproject op hun site in de Rotterdamse haven. Aan het einde van de middag verzorg ik samen met een collega een workshop voor private label producenten over de impact van e-commerce op het retail landschap en de achterliggende supply chain. Dat blijkt een interessante en leuke middag, waarin wij net zo veel leren van de deelnemers, als zij van onze ervaringen.

Donderdag
Donderdag is deze week een thuiswerkdag. Dat had ik zo gepland, want ik moet nog de nodige telefoontjes plegen, het workshopverslag uitwerken, een projectvoorstel schrijven (implementatie Operational Excellence traject), en een sollicitatiegesprek voorbereiden. Om vijf uur heb ik via Skype overleg met een klant over de voortgang van ons Europese retail porject. We vinden allebei dat het wat sneller kan, maar gelukkig worden er ook resultaten geboekt... Om mijn hoofd leeg te maken, duik ik daarna een uur de sportschool in.

Kantoor van Gwynt

Vrijdag
De vrijdag is kantoordag. Om de twee weken bespreekt het commerciële team de lopende projecten en de pijplijn. Ook komt de resource planning aan bod. Daarna spreek ik samen met een collega een nieuwe sollicitant. We maken kennis met een dertigjarige vrouw die grote projecten heeft geleid (goed). Ze heeft technische bedrijfskunde gestudeerd (ook goed) en zes jaar werkervaring in de retail en logistiek (prima). Het is een open gesprek met een wederzijdse klik. Die willen we er graag bij hebben! Ze gaat dus door naar ‘de volgende ronde’ waarin een case wordt voorgelegd en een meer inhoudelijk gesprek plaatsvindt. Daarna is het lunchtijd. Het weer is goed dus we lunchen gezellig gezamenlijk op het balkonterras buiten in de zon. Even voelt het alsof we in mijn tweede thuisland zijn, Italië.

’s Middags hebben we ons “Eschoverleg”. Eén keer per maand komen alle Gwynt consultants en partners bijeen voor deze team meeting. Die begint met de business review: hoe is het vorige maand gegaan, wie is bij welke klant bezig en welke nieuwe projecten komen eraan. En niet te vergeten: hoe gaan de voorbereidingen van ons lustrum. Daarna wordt elke maand een bepaald onderwerp besproken en ervaringen uitgewisseld. Deze keer staat “Change Management” volgens de Prosci-methode en het ADKARmodel op de agenda. Een boeiend onderwerp, want uiteindelijk zit daar de kern van ons dagelijkse werk: hoe kunnen we onze klanten ondersteunen bij het echt doorvoeren van veranderingen en verbeteringen en zien we dat ook op de langere termijn terug in het dagelijkse gedrag van hun medewerkers.

We sluiten af met een drankje op datzelfde balkon, waarna een ieder aan een welverdiend weekend gaat beginnen. Het was weer een mooie week!


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup