Adviesbureaus PwC en Satriun Group steunen MS Hackathon

11 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 21 en 22 mei organiseren MoveS Foundation en Mobile Doctors op het Amsterdamse kantoor van PwC de MS Hackathon. Tijdens dit tweedaagse wedstrijdevent zullen teams van programmeurs, artsen en onderzoekers 36 uur lang tegen, maar bovenal met elkaar strijden om nieuwe en innovatieve oplossingen en ideeën te presenteren ten behoeve van het onderzoek naar de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). Naast PwC heeft vanuit de adviesbranche ook Satriun Group zich als partner aan de MS Hackathon verbonden.

Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen is beschadigd. Hierdoor kunnen MS patiënten onder andere problemen ondervinden bij het lopen, voelen en zien, en last krijgen van grote vermoeidheid.

MoveS Foundation is een stichting die als doel heeft mensen te inspireren om in beweging te komen tegen MS en wil iedereen de kans geven om dit te doen. De stichting organiseert regelmatig evenementen om dit doel te bereiken. Daarnaast steunt de stichting diverse partnerevenementen. Onlangs heeft de stichting zijn krachten gebundeld met Mobile Doctors, een initiatief van de VvAA. Laatstgenoemde is een groot zorgnetwerk bestaande uit meer dan 120.000 professionals in de gezondheidszorg en zorginstellingen. Mobile doctors vormt een innovatieplatform voor de zorg waar zorgvernieuwers elkaar kunnen inspireren om praktische digitale toepassingen te beoordelen, te implementeren, verder te ontwikkelen en kennis rond deze innovaties met elkaar te delen.

Als onderdeel van de krachtenbundeling organiseren de partners op 21 en 22 mei samen de MS Hackathon. Tijdens dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op het Amsterdamse kantoor van accountants- en adviesorganisatie PwC, zullen teams van programmeurs, artsen en onderzoekers 36 uur lang strijden om nieuwe en innovatieve onderzoeken, oplossingen en ideeën te presenteren ten behoeve van MS. Einddoel is uiteindelijk het bestrijden van de ziekte of om manieren te vinden om het leven van MS patiënten aangenamer te kunnen maken.

Naast VvAA, Mobile Doctors en MoveS hebben zich in totaal elf partners* verbonden aan het evenement. Zij sponsoren het evenement met bijvoorbeeld een financiële bijdrage of ondersteunen de organisatie van het evenement. Zo stelt PwC zijn hoofdkantoor ter beschikking voor de MS Hackathon en leveren zij ook een jurylid in de persoon van Edwin van Wijngaarden, Partner bij PwC Business Restructuring Services. Bovendien heeft PwC een eigen expertteam op de been gebracht.

Ook Satriun Group, een bureau met zo’n 40 medewerkers in dienst gespecialiseerd in financieel management en corporate performance management (‘CPM’) oplossingen, heeft zich verbonden aan het evenement. Gevraagd naar waarom Satriun zich als sponsor heeft verbonden aan de MS Hackathon geeft Casper van Leeuwen, partner bij het Amsterdamse bureau, aan: “Satriun Group is sponsor van dit evenement omdat we ons er op meerdere vlakken mee verbonden voelen. Allereerst heeft iemand in de directe omgeving van onze onderneming MS. Daarnaast zijn wij als financials gek op technologie en innovatie. En tot slot vindt het initiatief plaats in onze thuisbasis Amsterdam. Onze sponsoring geeft de organisatie de mogelijkheid de deelnemers de juiste voorzieningen aan te bieden waarmee een optimaal klimaat voor innovatie gecreëerd kan worden.”

* Naast organisatoren Mobile Doctors (VvAA) en MoveS hebben zich als partner of sponsor verbonden aan de MS Hackathon: PwC, Satriun Group, IBM, Many2More, VUmc, Erasmus MC, Medzine News, momice, MSweb, Joris Aben en Sketching Maniacs.