Jurgen Balink verruilt ConQuaestor voor Atos Consulting

13 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin april heeft Jurgen Balink zich als Associate Partner verbonden aan Atos Consulting. Balink is afkomstig van ConQuaestor, waar hij meer dan tien jaar werkte, in zijn laatste rol als Associate Partner en Sector Lead Financial Services. In zijn nieuwe rol zal Balink leiding geven aan de Nederlandse Financial Services praktijk van de internationale business- en IT-consultancy organisatie.

Jurgen Balink is een professional met meer dan vijftien jaar management- en consultancyervaring binnen uiteenlopende sectoren, met vooral een focus op het financiële domein. Balink startte zijn loopbaan bij accountants- en adviesorganisatie PwC, waar hij uiteindelijk drie jaar werkte als junior consultant en ruime expertise opdeed in business process management. Vervolgens maakte hij de overstap naar IBM, waar hij een jaar werkzaam was als Consultant bij IBM Business Consulting Services group. Ook hier lag zijn focus wederom op business process management.

In 2004 sloot Balink zich aan bij ConQuaestor, een consultancybureau uit Amsterdam dat oplossingen biedt in finance en management voor zowel de publieke als private sector. Hij startte als Senior Consultant en groeide na drie jaar door in de functie van Business Manager Financial Services. In die rol was Balink onder meer verantwoordelijk voor sales development en accountmanagement in de bancaire sector en het ontwikkelen en naar de markt brengen van proposities. Vier jaar later werd Balink vervolgens benoemd tot Associate Partner, een rol waarin hij de afgelopen drie jaar adviseerde bij vraagstukken rondom online dienstverlening, efficiënte bedrijfsvoering en compliance. Ook was hij als Sector Lead van de Financial Services praktijk verantwoordelijk voor onder andere business development, de ontwikkeling van proposities en het aansturen van accountteams en accountbewerking. Bovendien was Balink lid van het managementteam Advisory.

Jurgen Balink naar Atos ConsultingNa ruim tien jaar werkzaam te zijn geweest bij ConQuaestor besloot Balink begin deze maand zijn werkgever te verruilen voor een nieuwe uitdaging bij branchegenoot Atos Consulting, de zelfstandige adviespraktijk van Atos – met wereldwijd circa 93.000 werknemers in 70+ landen een van de grootste ICT dienstverleners ter wereld.*

Balink, die binnen Atos Consulting is aangesteld als Associate Partner, kan bogen op jarenlange ervaring binnen diverse vakgebieden, waaronder naast business process management (process (re)design, optimalisatie en implementatie) ook performance management, change management, business analyse en projectmanagement. In zijn nieuwe rol binnen Atos Consulting zal Balink leiding gaan geven aan de Financial Services tak van het Amsterdamse kantoor. Over zijn persoon en sterke eigenschappen schrijft de kersverse Associate Partner: “Een ‘doener die denkt’, dat is wie ik ben. Mijn kracht en succes zit in het vertalen van visie en strategieën naar realistische doelen op tactisch niveau en werkbare en structurele oplossingen op operationeel niveau.”

* Atos Consulting telt wereldwijd meer dan 2.500 werknemers, waarvan ongeveer 300 in het Amsterdamse kantoor. Sinds vorig jaar wordt Atos Consulting geleid door Michel van Buitenen.