Michel van Buitenen nieuwe CEO van Atos Consulting

10 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos heeft onlangs Michel van Buitenen benoemd tot de nieuwe CEO van Atos Consulting. Van Buitenen, die al sinds 1998 werkzaam is voor het consultancybureau, heeft Henny van Schaik opgevolgd.

Michel van Buitenen heeft meer dan 20 jaar ervaring in de advieswereld, waarvan het merendeel bij Atos Consulting. Hij begint zijn loopbaan in 1989 bij Digital Equipment Corporation (DEC)*, waar hij negen jaar werkte op het vlak van projectmanagement, IT governance en IT Strategy. In 1998 maakte Van Buitenen de overstap naar de adviesbranche en voegde zich bij KPMG Consulting als Senior Manager. In 2002, na de overname van KPMG Consulting door Atos Origin, verhuisde van Buitenen mee naar Atos Consulting, waar hij benoemd werd tot Principal Consultant. In die rol managede Van Buitenen onder meer complexe veranderprogramma’s en was hij betrokken bij grote IT transformaties.

Michel van Buitenen, CEO van Atos Consulting

In 2006 werd Van Buitenen benoemd tot partner bij Atos Consulting en werd hij medeverantwoordelijk voor de CIO Advisory praktijk. Na twee jaar maakte hij opnieuw promotie en werd aangesteld als Managing Partner van de unit Telecom, Utilities & Media. In die rol gaf hij de afgelopen zes jaar leiding aan een team van partners en consultants met een focus op de gebieden Business, IT, Governance, IT Strategie, Programmamanagement en grote (IT) transformaties. 

Chief Executive Officer
Sinds kort heeft Van Buitenen zelfs de volledige leiding gekregen over Atos Consulting. Hij volgt Henny van Schaik, die sinds eind 2010 aan het roer stond van het bureau. “Als integraal onderdeel van een van de grootste wereldwijde IT dienstverleners, staat Atos Consulting aan de vooravond van een nieuwe fase van groei waarin we ons primair richten op Digital Transformation, IT Strategie, Business process management en Cybersecurity”, aldus Van Buitenen over zijn nieuwe rol tegenover Consultancy.nl. Om daaraan toe te voegen: “Ik kijk er naar uit de eindverantwoordelijkheid voor Atos Consulting op me te nemen en onze ambities te realiseren!”

* Inmiddels HP, na een eerdere overname door Compaq, dat fuseerde met Hewlett Packard in 2002.