Bisnez Management organiseert vierde editie Bisnez Live Borrel

29 april 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In mei organiseert managementadviesbureau Bisnez Management weer zijn Bisnez Live Borrel. Tijdens het besloten netwerkevenement komen Bisnez relaties samen – waaronder veel young professionals van consultancyorganisaties – om bij te praten of elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook deze editie zullen weer drie sprekers een inhoudelijke bijdrage leveren, met dit jaar als centrale thema: ‘Rijkdom: Alles heeft een prijs’.

In Kasteel Woerden maken op 18 mei opnieuw meer dan 100 young professionals hun opwachting tijdens alweer de vierde editie van de inmiddels traditionele Bisnez Live Borrel. Zoals ieder jaar worden er onder de genodigde gasten weer diverse vertegenwoordigers van zo’n twintig bekende advieskantoren en opdrachtgevers verwacht.

Elk jaar staat het evenement in het teken van een nieuw centraal thema, waarop enkele genodigde sprekers samen met de aanwezige gasten zullen ingaan. De 2015 editie van de Bisnez Live Borrel kende het thema: ‘Verleiding: hoe sterk ben jij?’. Dit jaar zal de avond in het teken staan van het thema: ‘Rijkdom: Alles heeft een prijs’. De drie sprekers zijn inmiddels bekend: Patrick van Hees, George Arakel en Li An Phoa.

Patrick van Hees: Auteur van het boek De Geluksprofessor en spreker over geluk: “Iedereen jaagt op geld. Hoe komt het dat iets wat iedereen najaagt niet gelukkig maakt?” Van Hees is mede-eigenaar geweest van een adviesbureau dat hij in 2009 heeft verkocht. Het inzien van de relativiteit van succes en aanzien inspireerden Patrick tot het schrijven van zijn eerste boek. Hij deed vijf jaar onderzoek en reisde onder meer twaalf keer naar Cambridge, dat uitgroeide tot zijn inspiratiebron.

George Arakel: In 1997 kwam George Arakel op 10-jarige leeftijd samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Vlak voor hun vertrek naar Nederland overleed zijn vader. Tot en met het jaar 2000 leefden ze in verschillende asielzoekerscentra. Na zware jaren kreeg hij in 2011 een ingeving. Hij zou zijn woede van vroeger, zijn ervaringen op straat, met discriminatie en racisme en zijn passie voor schrijven en spreken ten positieve inzetten. Daarbij zou hij zijn frustratie over de negatieve beeldvorming van allochtonen in de media ook gebruiken. Zo werd de ’Voorbeeld Allochtoon’ geboren.

Li An Phoa is universitair docent (ecoloog, filosoof en bedrijfskundige) en geeft wandelend buiten les. Ze startte misschien wel de eerste nomadische school, Spring College. Hiermee deelt ze vooruitstrevende visies op ecologie en economie. Voor de vakken, Companies in Ecologies en Sustainability Grand Challenges die ze aan de business school van de Erasmus Universiteit doceert, neemt ze haar studenten ook de buitenlucht in om zo verbinding te maken met waar het eigenlijk om gaat: de lucht en de grond. Phoa wil lerende ervaringen creëren. “Door in de buitenlucht te zijn, worden we weer bewust van onze relatie met de aarde. Zo simpel kan het zijn.” Zij zal ingaan op de keerzijde van rijkdom. De effecten hiervan voor ons ecologisch systeem. Daarbij kiest ze voor een positieve benadering, wat kunnen we doen om het ecologische systeem in stand te houden?

Bisnez Management verheugt zich weer enorm op de aankomende editie van het evenement dat ieder jaar plaatsvindt in de Ridderzaal van Kasteel Woerden. “Met drie interessante sprekers op het programma en hopelijk weer een grote opkomst belooft de Bisnez Live Borrel een gezellige en inspirerende avond te worden met onze relaties. Het is een hele leuke avond om met enkele enthousiaste collega’s te organiseren. We hebben er echt weer zin in!”, aldus Peter Willem van Lindenberg, directeur van Bisnez Management.