Mark Bakelaare, Senior Business Consultant bij Logica

04 november 2011 Consultancy.nl

Een interview met Mark Bakelaare, Senior Business Consultant bij Logica.

Je deed hiervoor de lerarenopleiding. Heb je daar iets aan bij Logica?
“Niet echt. Al vind ik het nog steeds leuk om workshops of trainingen te geven en om nieuw materiaal te ontwikkelen. Ik heb nooit voor de klas gestaan. Bij een grote bank is mijn carrière gestart.”

Waarom maakte je de overstap naar logica?
“Ik had gesprekken met een loopbaanadviseur. Ik leerde daar dat er voor mij vijf dingen belangrijk zijn in een baan. Ondernemerschap, zelfstandigheid, creativiteit, innovatie en betekenisvol werk. In de adviesbranche en bij Logica vond ik die vijf dingen. Omdat het zo’n platte organisatie is, bereiken goede ideeën snel de juiste mensen.”

Dat klinkt wel heel positief...
“Zeker. De dingen die ik zocht zijn voor een groot deel uitgekomen. Er zijn kansen genoeg, maar je moet ze wel zelf grijpen. Ik ontwikkelde een aanpak voor een value model. Ik geloof oprecht in de waarde van dit model. Dat straal ik uit binnen het bedrijf en daarom mag ik ervoor gaan.”

Een value model?
“Het is een methode die klanten van tevoren duidelijk maakt welk waardepotentieel een verander-programma heeft. En hoe ze met een kleine extra investering nog meer profijt kunnen behalen. Je kunt noodzakelijke aanpassingen plichtmatig doorvoeren, maar met een kleine extra investering kun je bijvoorbeeld de klanttevredenheid verhogen of de efficiency in het werk verbeteren. Het value model helpt bij het bepalen van de optimale scope. Door een goede regie draagt de methode ook bij aan de verzilvering van de business case.”

Hoe belangrijk is de klant voor jou?
“Heel belangrijk. Client intimacy is een van de strategieën van Logica. Klanten hebben behoefte om met een partner de uitdagingen aan te gaan. En in dat partnerschap, daar geloof ik in. Business Consulting verdiept zich in de klant. Zo kan ik de klant verrassen met nieuwe inzichten en goede tips.”

Heb je ook een goede tip voor de lezer
“Toon je professionaliteit bij Logica. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen. Iedereen is bereid kennis te delen en jouw ideeën aan te scherpen. Ook internationaal.”

Nieuws

Meer nieuws over