18 adviesbureaus aanwezig op Maastricht Business Days

08 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vandaag trapt de 2016 editie van de jaarlijkse Maastricht Business Days af. Ambitieuze studenten van de Universiteit Maastricht ontmoeten potentiële werkgevers en kunnen zich via diverse workshops, presentaties, interviews en overige sessies oriënteren op hun toekomstige loopbaan. Het merendeel van de bedrijven komt uit de adviesbranche; dit jaar zijn maar liefst achttien consultancybureaus vertegenwoordigd.

Sinds 1996 vinden de Maastricht Business Days (MBD) plaats, een jaarlijks terugkerend recruitment evenement dat wordt georganiseerd voor studenten van de School of Business and Economics aan de Universiteit Maastricht. Op het evenement komen jaarlijks recruiters van enkele tientallen grote internationale organisaties af, waaronder ook veel consultancyspelers. De organisatie van het evenement ligt zoals ieder jaar in handen van studieverenigingen SCOPE|FOCUS (Finance, Accounting, Controlling) en SCOPE|3MA (Marketing, Management, Organization).

Ieder jaar kennen de Maastricht Business Days een thema. Dit jaar is dit “Start here. Go anywhere.” Hiermee benadrukken de initiatiefnemers de enorme kansen die het evenement biedt voor zowel de bedrijven als de studenten. Studenten leren gerenommeerde organisaties uit uiteenlopende sectoren kennen, en oriënteren zich zo op hun verdere loopbaan. De aanwezige organisaties op hun beurt komen in contact met gemotiveerde universitaire studenten van verschillende achtergronden, en daarmee met de mogelijke nieuwe collega’s van de toekomst.

Het evenement, dat twee dagen duurt en vandaag en morgen plaatsvindt in Kasteel Vaeshartelt, heeft voor de bezoekende bedrijven en studenten een uitgebreid programma*. Zo vindt er een bedrijvenfair plaats, en worden er bovendien workshops, interviews, bedrijfspresentaties, lunches, diners en borrels verzorgd door de aanwezige bedrijven.

Dit jaar is het merendeel van de deelnemende organisaties afkomstig uit de adviesbranche, maar liefst achttien consultancyspelers zullen aanwezig zijn tijdens de MBD 2016. Allemaal zullen ze (op een van de twee dagen) te vinden zijn op bedrijvenfair en de meeste bureaus zullen bovendien een inhoudelijke bijdrage leveren in de vele workshops, interviews, presentaties en overige recruitment lunches, borrels en diners. 

Bekende consultancyspelers, met een kantoor in Nederland, zijn dit jaar onder meer: The Boston Consulting Group, de Big Four (Deloitte, EY, PwC en KPMG)**, BearingPoint, Accenture, Accuracy, en Capco. Ook hebben zich diverse internationale adviesorganisaties aan het evenement verbonden, waaronder SMP Strategy Consulting, Inverto Detecon Consulting, Alpha Sights, ASI Wirtschaftsberatung, Helbling Business Advisors, Batten & Company, RWE Consulting en Volkswagen Consulting***.

** Deloitte, EY en KPMG zijn bij het evenement aanwezig met hun Duitse en Luxemburgse landenorganisaties. PwC is naast die twee landenorganisaties ook met PwC Nederland aanwezig.

*** Het betreft de interne consultancypraktijken van RWE en Volkswagen.