Renske Zwart en Erik Koldewey nieuwe projectmanagers bij p2

01 maart 2016 Consultancy.nl

Begin februari heeft project- en programmamanagement specialist p2 het team versterkt met twee nieuwe professionals. Renske Zwart is gestart als projectmanager en werkte hiervoor voor de Provincie Utrecht, waar zij uitgebreide ervaring opdeed in onder meer gebiedsontwikkeling en de ontwikkeling van business cases. Erik Koldewey heeft veel ervaring in de Food & Agri sector, die hij onder meer opdeed bij Syntens innovatiecentrum, brancheorganisatie LTO en Food Valley. Hij is aangesteld als programmamanager en richt zich op organisatieverandering.

Renske Zwart begon haar loopbaan als projectleider bij de Provincie Utrecht, een functie waarin zij zich vier jaar lang onder meer bezighield met innovatie en duurzame energie. Vanaf 2009 werd zij als Secretaris verantwoordelijk voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Drie jaar later deed Zwart haar eerste programmamanagement ervaring op als programmamanager voor de publiek-private samenwerking Heel de Heuvelrug. Verder vervulde Zwart binnen de Provincie Utrecht nog diverse andere functies als project- en programmamanager, waarvan de laatste acht maanden als kwartiermaker van het Routebureau. In deze functies deed zij uitgebreide ervaring op met gebiedsontwikkeling, ontwikkeling van business cases, en organisatiemanagement.

Zwart studeerde zowel in Utrecht, Velp als Rotterdam. Eerst rondde zij in 2001 een studie Biologie af aan de Universiteit Utrecht, die zij opvolgde met een tweedegraads docent biologie opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Van 2006 tot 2010 studeerde zij Bos en Natuurbeheer aan de Hogeschool van Hall Larenstein en in 2015 behaalde zij een MBA-titel aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Erik Koldewey werkte de afgelopen twee jaar voor de Kamer van Koophandel als Programmamanager Innovatie. Daarvoor was hij onder meer werkzaam voor brancheorganisatie LTO, Syntens Innovatiecentrum en Food Valley, in verschillende programmamanagement en consultancyfuncties. Hij begon zijn loopbaan als projectmanager bij het ministerie van Landbouw. Food en Agri lopen als een rode draad door zijn loopbaan, en Koldewey’s focus lag vooral op het realiseren van veranderingen en innovaties in deze sector. Daarnaast heeft hij veel ervaring met samenwerking in de waardeketen, duurzame productie en publiek-private samenwerking.

Koldewey studeerde Dierwetenschappen, Economie en Communicatie aan de Wageningen Universiteit. Tijdens zijn loopbaan heeft Koldewey een uitgebreid netwerk opgebouwd van publieke (provincies, topteams, ministeries en brancheorganisaties) en private organisaties zoals mkb-bedrijven in de voedingsmiddelensector, agrarische bedrijven en coöperaties en bedrijvenclusters in de foodsector.

Begin februari zijn zowel Zwart als Koldewey in dienst getreden bij project- en programmamanagement bureau p2. Zwart is begonnen als projectmanager en zal zich voornamelijk gaan richten op vraagstukken en opgaven in land en water. Koldewey wordt ingezet op vernieuwingsopgaven in de foodsector in verschillende rollen. Naast project- en programmamanager is hij ook in te huren als interim manager.

p2 breidde het team afgelopen maand ook al uit met Maike van Grootel en Michel de Jong. Van Grootel is gestart als projectmanager en houdt zich bezig met projecten op het gebied van duurzame energie en mobiliteit; De Jong is gestart als programmamanager met een focus op organisatieverandering-trajecten.

Nieuws

Meer nieuws over