Maike van Grootel en Michel de Jong versterken p2

15 februari 2016 Consultancy.nl

Per februari 2016 heeft p2 zichzelf versterkt met twee nieuwe professionals. Maike van Grootel is afkomstig van onder meer EV-Box en Essent en gaat zich als projectmanager bij p2 onder meer richten op projecten op het gebied van duurzame energie en mobiliteit. Michel de Jong werkte hiervoor onder meer voor Van Oord, VGZ en Ordina, en gaat aan de slag als programmamanager in organisatieverandering-trajecten.

Maike van Grootel rondde twee universitaire masters af – International Business aan de Universiteit Maastricht en International Studies aan de University of Sydney – voordat zij haar loopbaan begon als management trainee bij Essent. Van Grootel werkte voornamelijk aan duurzame energie oplossingen rondom biogas, smart energy en elektrisch rijden. Op dat laatste onderwerp zette zij haar dienstverband bij Essent voort als Productmanager E-mobility, voordat zij zich meer op energie management ging richten als project development manager voor PowerMatching City.

In juli 2014 nam zij afscheid van Essent en om zich volledig te richten op de door haar in april 2014 mede-opgerichte stichting Sunny Side Up, die zich inzet voor duurzame energieopwekking in ontwikkelingslanden en organisaties ondersteunt om vooral zonne-energie toegankelijk en betaalbaar te maken. Hiervoor reisde zij onder meer af naar Afrika. Vanaf augustus 2015 trad Van Grootel in dienst bij EV-Box, een aanbieder van laadpunten voor elektrische voertuigen en daaraan gerelateerde cloud-based dienstverlening. Hier richtte Van Grootel zich op het uitbouwen van de internationale business van het bedrijf, als International Business Development Director.

Michel de Jong werkte het afgelopen jaar als programmamanager voor offshore baggeraar Van Oord, waar hij betrokken was bij het ‘Complex Projects Program’, een programma om de benodigde vaardigheden voor complexe bagger projecten in alle lagen van de organisatie te verbeteren. De ervaren professional was in de vijf jaar daarvoor betrokken bij verschillende projecten – o.a. de invoering van SEPA bij verzekeraar VGZ als Programmamanager, en werkte bovendien negen jaar voor de Public Management Consulting praktijk van Ordina als management consultant. In die tijd werd hij ingezet als project- en teammanager bij onder meer de Belastingdienst, het ministerie van SZW, van OCW, Interpolis en UWV. De Jong begon zijn loopbaan bij ORMIT, waar hij een tweejarig Management traineeship volgde. De Jong rondde een studie Werktuigbouwkunde af aan de Universiteit Twente.

Begin februari 2016 hebben zowel Van Grootel als De Jong de overstap gemaakt naar p2, een bureau gespecialiseerd in project-, proces-, programma- en portfoliomanagement. Van Grootel en De Jong zijn respectievelijk als projectmanager en programmamanager gestart. Van Grootel zal haar expertise in duurzame energie bij p2 gaan inzetten op uitdagende projecten rondom dit thema, evenals projecten op het gebied van stad en mobiliteit. De Jong zegt over zijn nieuwe uitdaging: “Bij p2 verwacht ik me met name te kunnen richten op het leiden van organisatieverandertrajecten.” Daarnaast hoopt hij vooral “veel op te steken” van de ervaring en marktkennis van zijn nieuwe collega’s.

Nieuws

Meer nieuws over