Vier nieuwe professionals voor Möbius in Nederland

16 februari 2016 Consultancy.nl

De afgelopen periode zijn er vier nieuwe professionals gestart bij adviesbureau Möbius. Nick ten Brinke, Simone Lavrijsen, Marjolein Hendriks en Marco van Marle zijn als business consultants aan de adviesteams van het bureau toegevoegd. Lavrijsen en Ten Brinke zijn recent afgestudeerd, Van Marle deed al ervaring op bij Twynstra Gudde en COG en Hendriks is afkomstig van de Gemeente Lansingerland en werkte daarvoor bij EY.

Möbius Business Redesign (Möbius) is een adviesbureau met kantoren in België, Nederland en Frankrijk, dat gespecialiseerd is in business consultancy. De klanten van het bureau zijn afkomstig uit de financiële sector, de overheid, de gezondheidszorg, en de industrie en recyclingsector. In Q3 vorig jaar breidde de Nederlandse praktijk van het bureau zijn consultancyteam uit met vier nieuwe consultants. Consultancy.nl zet de ‘new joiners’ – Nick ten Brinke, Simone Lavrijsen, Marjolein Hendriks en Marco van Marle – in het zonnetje, en zij reflecteren op hun eerste maanden in het adviesvak.

Nick ten Brinke rondde in 2015 de master Strategic Human Resource Management aan de Universiteit Utrecht af. Daarvoor studeerde hij Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Reeds tijdens zijn studie liep hij 4 maanden stage bij adviesbureau Sira Consulting, waar hij vervolgens ruim een half jaar meewerkte als junior consultant. Ten Brinke liep zijn afstudeerstage bij brancheorganisatie ActiZ & Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, waar hij onderzoek deed naar succes- en faalfactoren bij samenwerking tussen zorgcoöperaties en zorgorganisaties.

Ten Brinke over zijn eerste ervaringen: “Wat mij aanspreekt bij Möbius is dat starters vrijwel direct op een project worden geplaatst. Binnen drie weken draaiden we al mee op onze eerste opdracht. Op deze manier maak je als starter een enorme groei door op persoonlijk en professioneel vlak. En dat meedraaien betekent niet alleen het doen van deskresearch, maar voornamelijk het aan de slag zijn bij klanten. Möbius gelooft er dan ook in dat samen werken met klanten de mooiste resultaten oplevert”.

Simone Lavrijsen is eerder dit jaar afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar zij haar master Strategic Management behaalde. Tijdens haar studie werkte Lavrijsen als servicemedewerker bij ABN AMRO waar ze een rol speelde bij de offshoring van werkzaamheden naar India, proces optimalisatie en digitalisering van de werkprocessen.

“Als medewerker van Möbius krijg je de kans om aan een grote diversiteit aan projecten te werken. Wat echter kenmerkend is voor elk project is dat je niet zomaar werkt voor de klant, je werkt met de klant. Dit zorgt naar mijn mening voor een interessante kruisbestuiving en daarmee voor duurzame resultaten bij de klant”, aldus Lavrijsen.

Marco van Marle behaalde een master in Business Administration, Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is zijn carrière gestart als adviseur en projectleider bij Adviestalent, een initiatief van Twynstra Gudde. Hier heeft hij diverse opdrachten gedaan op het gebied van projectmanagement, organisatiekunde en strategie. In 2011 is Van Marle bestuurssecretaris geworden bij COG, een onderwijsgroep voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Hier was hij onder meer verantwoordelijk voor strategie, governance en crisismanagement.

Ook Van Marle blikt terug: “Bij Möbius is veel kennis aanwezig, je merkt duidelijk de meerwaarde van de relatie met de Universiteit van Gent en Vlerick Business School. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik wat Möbius de ‘kunst van het klein maken’ noemt. We realiseren ons dat het verandervermogen van de organisatie gelimiteerd is. Daarom zoeken we naar kleine veranderingen die tegelijkertijd een groots en vooral blijvend effect op de organisatie hebben”.

Marjolein Hendriks werkte ruim 3,5 jaar als Programmamanager voor de Gemeente Lansingerland. In deze functie was zij onder meer verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van ‘De Visie op Dienstverlening’, een plan om de dienstverlening van de gemeente naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor was zij bijna vier jaar verbonden aan EY, waar zij dienst deed als Consultant op het gebied van onder meer verandering, cultuur, diversiteit en informatiemanagement. Hendriks heeft Cultuur, Organisatie en Management gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarvoor zij afstudeeronderzoek deed in Istanbul.

Zij zegt: “Bijzonder aan Möbius vind ik dat we ons echt verbinden aan het resultaat. Hierin onderscheid Möbius zich als consultancy bureau van anderen naar mijn mening. Iedereen bij Möbius is gedreven en erop gericht om het beste, het mooiste resultaat op te leveren. Dit betekent dat je constant uitgedaagd wordt om geen ‘one size fits all’, maar maatwerk op te leveren. En dat houdt het werk spannend en divers, want elke klant is bijzonder”.

Training & Ontwikkeling
Möbius heeft er de gewoonte van gemaakt om alle nieuwe medewerkers van de verschillende internationale kantoren samen te laten starten. Hiermee wil het bureau een groepsgevoel creëren. Tijdens de startperiode van 2 weken krijgen de deelnemers een opleiding over het bedrijf en haar expertises, tevens worden ze getraind in consultancy skills- en vaardigheden. Zo snel mogelijk na deze startperiode beginnen de nieuwe medewerkers op de eerste projecten onder begeleiding van een ervaren consultant. De startperiode maakt onderdeel uit van Möbius Campus – een breder ontwikkelingsprogramma van in totaal 2 maanden met verspreid over deze periode diverse opleidingen.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup