EBF Consultancy Tour: Studenten bezoeken vier adviesbureaus

29 februari 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Van 2-4 maart 2016 organiseert studievereniging EBF uit Groningen een studentenbezoek aan vier consultancybedrijven met kantoren in (de omgeving van) Amsterdam. 25 studenten gaan dan langs bij Deloitte, Protiviti, Gupta Strategists en Magnus Red. Een mooie kans voor de studenten om deze vier spelers uit de Nederlandse adviesbranche beter te leren kennen tijdens presentaties, diners, lunches, cases en meer. Magnus Red licht tegenover Consultancy.nl alvast een klein tipje van de sluier op, met het oog op het programma.

Ieder jaar groeit de vraag naar nieuwe consultants, nu internationaal de arbeidsmarkt weer langzaam herstelt van de economische crisis. Grote consultancybureaus zijn bijna altijd op zoek naar nieuwe talenten die zich bij hen willen aansluiten, en richten zich daarbij al vroeg op studenten, de potentiële werknemers van de toekomst. Consultancybureaus in de top van de markt organiseren – vaak in samenwerking met universiteiten, hogescholen, studenten- en studieverenigingen – tal van evenementen voor studenten. Ook EBF, de Economics and Business Faculty association (EBF) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een eigen evenement, gericht op de oriëntatie van studenten in de consultancybranche – de EBF Consultancy Tour.

Van 2 tot en met 4 maart organiseert EBF de 2016 editie van de EBF Consultancy Tour, waarbij de studievereniging 25 geselecteerde studenten meeneemt langs vier consultancybureaus met kantoren in en rond Amsterdam. Tijdens het driedaagse evenement gaan de studenten langs bij Deloitte, Protiviti, Magnus Red en Gupta Strategists, waar hen een programma vol presentaties, lunches, diners, business cases en andere activiteiten staat te wachten. De studenten overnachten in een viersterrenhotel, en krijgen alle kosten van de bureaubezoeken, lunches en diners evenals het grootste deel van de reiskosten vergoed.

Tegenover Consultancy.nl geeft Magnus Red alvast een kijkje in het programma op 4 maart, wanneer de deelnemende studenten een bezoek brengen aan het bureau. Magnus Red, onderdeel van Magnus, is een organisatieadviesbureau dat zich richt op complexe en omvangrijke adviesprojecten en veranderingstrajecten met actuele thema’s als customer retention, omnichannel, e-fulfillment, digital transformation en consortium management. Het bezoek aan Magnus Red vormt de laatste stop van de EBF Consultancy Tour, en het bureau belooft de studenten uit Groningen een “onvergetelijke middag”.

Tijdens het programma zal volgens Magnus Red het motto van het bureau – ‘Start making a difference’ – centraal staan. De studenten kunnen ervaren hoe het is om te werken voor het consultancykantoor en welke rol en impact ze als management consultants kunnen spelen, wanneer zij in multidisciplinaire projectteams werken aan uitdagende consultancyprojecten. Ook zal Magnus Red voldoende tijd inlassen om antwoord te geven op vragen van de studenten. .

Geïnteresseerde studenten uit Groningen kunnen zich voor de EBF Consultancy Tour opgeven via de website van EBF. Het evenement is bedoeld voor studenten Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.