UMS Group partner van Infrastructure Asset Management Exchange

03 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Van 8 tot 10 maart vindt de 2016-editie van de Infrastructure Asset Management Exchange plaats, een evenement in Londen waar jaarlijks meer dan honderd leidinggevenden en adviseurs uit het asset management landschap op afkomen. UMS Group, een consultancybureau dat zich focust op de asset managementsector, is aan het evenement verbonden als key partner.

De jaarlijkse Infrastructure Asset Management (IAM) Exchange is een van de grootste congressen voor bestuurders die actief zijn binnen asset management, afkomstig uit sectoren als transport (wegen en spoorwegen), nuts (water, gas en elektriciteit), en olie & gas. Het evenement kan alleen worden bijgewoond op uitnodiging en geeft de meer dan 100 deelnemers een overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het asset management vakgebied, zoals asset strategy & engineering, onderhoud, operations, infrastructuur management, risk management, duurzaamheid, asset integrity en lifecycle management. De IAM Exchange, die wordt ondersteund door The Institute of Asset Management, biedt bovendien de mogelijkheid aan deelnemers om ideeën en benaderingen uit te wisselen, te leren van best practices, en om te netwerken en in gesprek te gaan met aanbieders in de markt.

De belangrijkste thema’s die op de agenda staan tijdens het driedaagse evenement zijn Lifecycle Modelling & Costing en Asset Investment Planning – twee onderwerpen die volgens een onderzoek van organisator IQPC de belangrijkste investeringsprioriteiten zijn van asset management bestuurders. Andere onderwerpen die volgens het onderzoek bestuurders bezighouden zijn Condition Monitoring/Assessment, Asset Integrity en Data Quality.

Het congres heeft een indrukwekkende line-up van sprekers met asset management verantwoordelijkheden. Op het programma staan onder meer Basil Scarsella (CEO van UK Power Networks), Richard Moore (Head of Asset Management Development bij Transport for London), João Torres (CEO van EDP Distribution), Davin Crowley Sweet (Professional Head of Asset Data & Information bij Network Rail) en Carlos Esquiroz (Engineering and Maintenance Director van Metro de Madrid).

Jan Schipper, Managing Director van de Europese operaties van UMS Group en voormalig Director Asset Management van Nuon, zal ook spreken tijdens het evenement, waar hij in een denktank-sessie de resultaten van een peer group onderzoek van UMS naar Reinvestment Strategy voor grote Asset Populations zal presenteren. Schipper heeft over dit onderwerp een E-book geschreven en uitgegeven, die kan worden gedownload van de website van UMS Group.

In een reactie op het aankomende evenement zegt Schipper: “Ieder jaar is de Asset Management Exchange een ontdekkingsreis langs de laatste ontwikkelingen op Asset Management gebied.”