Altran & Nspyre verhuizen naar nieuw pand in Eindhoven

11 december 2015 Consultancy.nl

In lijn met hun toekomstige groeidoelstellingen en om hun innvoatiepotentieel te bundelen verhuizen Altran en het in februari overgenomen Nspyre maandag aanstaande naar een nieuw kantoor in Eindhoven. De twee technische dienstverleners nemen gezamenlijk hun intrek in een kantoorpand aan de Eindhovense Limburglaan, dat een oppervlakte heeft van ruim 2.500 vierkante meter.

In februari 2015 besloot Altran Nederland tot de overname van Nspyre technisch adviesbureau, een advies- en managementbureau op het vlak van hightech-technologie, softwareontwikkeling en Research & Development uit Utrecht.

Verhuisd Altran en NSpyre

De technisch dienstverlener, die wel onder zijn eigen naam is blijven opereren, heeft vestigingen in Utrecht, Eindhoven en Zwolle en een personeelsbestand van ruim 680 professionals. Met de overname van NSpyre is de organisatie van Altran in Nederland uitgegroeid tot ruim 1.000 medewerkers, van wie een groot aantal in Eindhoven gevestigd zijn – de thuisbasis voor Altran’s activiteiten in Nederland.

Andere locaties van Altran, die voornamelijk technische diensten verleent aan bedrijven binnen de diverse onderdelen van de private sector, bevinden zich in Amsterdam (Schiphol Oost) en Apeldoorn. Wereldwijd is Altran – met zo’n 21.000 professionals in 20+ landen een van de grootste innovatie en engineering consultancybureaus ter wereld.

Om ruimte te bieden voor de significante groeiplannen van de twee technische dienstverleners en om de onderlinge samenwerking te stimuleren, is besloten om de twee kantoren in Eindhoven samen te voegen in een nieuw kantoorgebouw. Nspyre is nu nog gevestigd aan de Dillenburgstraat 25-3, en Altran’s huidige kantoor is gelegen aan het Larixplein 6. De keuze voor de nieuwe locatie is gevallen op een modern pand aan de Limburglaan op bedrijventerrein ‘De Hurk’, dat een oppervlakte van circa 2.570 vierkante meter heeft, met zicht op de rondweg van Eindhoven en veel open en lichte ruimtes. Vanaf 14 december nemen Altran en Nspyre officieel intrek in hun nieuwe kantoorpand, waarvoor een langjarige huurovereenkomst gesloten is.

Altran 2020 Ignition

Op hun nieuwe uitvalsbasis zullen Nspyre en Altran Nederland samenwerken in hun dienstverlening aan klanten, en zullen zij hun krachten ten aanzien van innovatie bundelen. Het nieuwe kantoor zal tevens plaats bieden aan het Altran InnovationLAB, dat nu nog gevestigd is in Best. Deze werkplaats dient als een ontmoetingsplek voor ingenieurs, waar zij hun technologische expertise kunnen delen, en waar momenteel onder meer gewerkt wordt aan de ontwikkeling van robots en drones.

Altran en Nspyre laten daarnaast weten dat beide adviesorganisaties, in het kielzog van 'Altran 2020. Ignition', significante groeiplannen hebben voor de nabije toekomst*. Het nieuwe pand aan de Limburglaan voorziet in de behoefte aan werkruimte voor het toenemende aantal projecten dat de twee technische dienstverleners in eigen huis uitvoeren, en biedt voldoende ruimte voor het creëren van extra werkplekken.

* Wereldwijd wil Altran zijn inkomsten bijna verdubbelen in de komende vijf jaar, van de huidige €1,8 miljard tot over €3 miljard in 2020.

Nieuws

Meer nieuws over