Jan Jelle van der Meer Partner bij PA Consulting Group

26 november 2015 Consultancy.nl

Nederlander Jan Jelle van der Meer is benoemd tot Partner bij PA Consulting Group in het Verenigd Koninkrijk. Van der Meer maakt de overstap van farmaceutische speler GSK, waar hij de afgelopen vier jaar leiding gaf aan de wereldwijde inkooporganisatie van het concern. Van der Meer neemt meer dan twintig jaar supply chain en procurement ervaring mee naar zijn nieuwe werkgever, waar hij de Consumer & Marketing praktijk zal gaan versterken.

Jan Jelle van der Meer startte zijn zakelijke loopbaan in 1993 bij Unilever. Zijn eerste rol binnen Unilever was die van Senior Project Leader binnen de R&D-afdeling van het bedrijf, een rol die hij zo’n drie jaar zou vervullen alvorens hij Factory Manager werd binnen de Food Specialties divisie. Zo’n vier jaar later werd hij aangesteld als Senior Project Leader voor de European Supply Chain, waarna hij doorgroeide tot Director van Unilever’s European Supply Management. In 2006 volgde nog een promotie tot Vice President Global Supply Management Food Ingredients, waardoor Van der Meer eindverantwoordelijk werd voor de wereldwijde inkoop van levensmiddelen voor Unilever.

Na zo’n zestien jaar voor het levensmiddelenconcern te hebben gewerkt, stapte Van der Meer over naar FrieslandCampina, waar hij een jaar werkte als Corporate Head Procurement In-directs. Daarna maakte hij in 2010 de overstap naar GSK, een van grootste farmaceutische spelers ter wereld. Daar gaf hij als global VP en Head Production Procurement leiding aan de strategische inkoopactiviteiten van het concern. Van der Meer behaalde een Master in Applied Physics aan de TU Delft en een PhD in Chemical Engineering aan de University of Cambridge.

Jan Jelle Van der Meer, Wil Schoenmakers - PA Consulting

Jan Jelle van der Meer koos onlangs voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij PA Consulting Group, met meer dan 2.600 professionals in achttien landen een van de grotere adviesbureaus ter wereld. Van der Meer versterkt PA Consulting in de UK als Partner van de Consumer & Marketing praktijk en maakt bovendien deel uit van PA’s Management Group. Met meer dan twintig jaar supply chain en procurement ervaring, zal Van der Meer vanuit zijn nieuwe rol supply chain ondersteuning bieden aan klanten binnen voornamelijk het consumer- en life sciences domein. Hij zal hen helpen de waarde van hun supply chains te maximaliseren, zowel voor bestaande producten als nieuwe innovaties.

Wil Schoenmakers, Hoofd Consumer & Manufacturing bij PA, over de benoeming van Van der Meer: “We zijn verheugd om Jan Jelle in ons team te verwelkomen. Jan Jelle heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen en leveren van grote supply chain transformaties en verbeteringstrajecten”, aldus Schoenmakers, die daaraan toevoegt: “Hij heeft projecten begeleidt van nationaal en internationaal belang, variërend van productportfolio optimalisatie, het ontwikkelen van wereldwijd procurement vermogen, tot het bouwen van strategische partnerships. Zijn expertise zal ons helpen om onze positie als leidend adviseur voor consumentengoederen en productiebedrijven te verstevigen.”

Van der Meer stelt in een reactie: “Het is een fantastische kans om mij aan te kunnen sluiten bij het consumer & manufacturing team van PA. PA heeft een geweldige reputatie in het leveren van innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van tegenwoordig, en ik kijk er naar uit om met PA’s klanten te werken en hen te helpen om hun moeilijkste uitdagingen het hoofd te bieden.”

Nieuws

Meer nieuws over