De beste risk management adviseurs van Nederland

09 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

ABN Amro, Rabobank en de Big Four kantoren zijn volgens Nederlandse managers de beste dienstverleners op het gebied van risk management. Acht van 15 beste risk adviseurs van ons land vinden hun oorsprong in de adviesbranche.

Elk jaar doet zakenblad Management Team onderzoek naar de beste financiële dienstverleners van Nederland. Het onderzoek – genaamd MT Finance – vergelijkt de kwaliteit van de dienstverlening van banken, zakelijke dienstverleners en overige financiële dienstverleners in 15 categorieën*. Het onderzoek werd dit jaar gehouden onder 498 managers die de afgelopen periode betrokken waren bij het inhuren van financiële dienstverleners, waarbij zij hun oordeel konden geven over drie aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering (conform het model van Treacy en Wiersema). Alleen dienstverleners die in de betreffende categorie door meer dan 5% van de respondenten een aanbeveling kregen zijn opgenomen in de ranking.

De beste risk management adviseurs van ons land

In de categorie ‘Risk Management’ wordt gevraagd naar het oordeel over bedrijven die gespecialiseerd zijn in onder meer risicoadvies, asset & liability management, advisering en het toepassen van hedge-instrumenten en risk technology & security. ABN Amro en Rabobank komen samen als winnaar uit de bus – een kwart van de managers beveelt de diensten van de twee bancaire instellingen aan. De derde grootbank van ons land, ING, staat op de zevende plek. De gedeelde koplopers worden gevolgd door accountancy- en advieskantoor PwC, met een aanbevelingsscore van 21%, en Deloitte en KPMG, die gezamenlijk op de vierde plek staan met een score van 17%. Big Four branchegenoot EY staat op de vijfde plek, met een score van 15%.

De top 10 wordt gecompleteerd door Dun & Bradstreet, ING, en drie adviesorganisaties: BDO, Aon en Grant Thornton. Ook NIBC, Marsh (de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur van Marsh & McLennan Companies**), Mazars, pensioenbedrijf PGGM en RBS behoren volgens managers tot de absolute top van de risk management markt.

Ook de MT Finance categorie Corporate Finance wordt aangevoerd door ABN Amro.

* Accountancy, Carlease, Cash management, Corporate finance, Debiteurenbeheer, Equipment lease, Financiering, Financiële software, Fiscaal advies, Pensioenverzekeringen, Private equity, Risk management, Wealth management & Private banking, Zakelijk vermogensbeheer en Zakelijke verzekeringen.

** Marsh & McLennan Companies is tevens het moederbedrijf van Guy Carpenter (herverzekeraar), Mercer (HR advies) en Oliver Wyman (management consultancy).