McKinsey lanceert scholarship voor talentvolle vrouwen

11 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

McKinsey & Company heeft in Nederland de Next Generation Women Leaders Award gelanceerd, een scholarship programma voor talentvolle vrouwen. McKinsey nodigt vrouwelijke studenten en ervaren professionals uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika uit om zich voor de beurs – ter waarde van €2.000 – aan te melden. De vrouwelijke talenten die de scholarship krijgen toegekend ontvangen naast het geldbedrag een coachingstraject door McKinsey consultants en krijgen toegang tot evenementen van ’s werelds grootste strategy consultancybureau.

Diversiteit en het stimuleren van meer vrouwen aan de top staat anno 2015 steeds hoger op de managementagenda van veel bedrijven. En niet zonder reden; kijkend naar recent onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat anno 2015 ‘slechts’ 2% van CEO’s wereldwijd een vrouw is. Om meer vrouwen aan de top te krijgen organiseert het bedrijfsleven met regelmaat programma’s of events, die zich speciaal richten op de vrouwelijke doelgroep. Zij stimuleren vrouwelijk talent om hun ambities richting de top van het bedrijfsleven na te streven, of vragen om aandacht voor meer diversiteit aan de top. 

Be inspired, Make a difference - McKinsey&Company

Zo ook McKinsey & Company, dat sterk gelooft in het ontwikkelen van vrouwelijke leiders en aangeeft dat de organisatie er iedere dag actief mee bezig is, zowel intern als bij klanten. McKinsey publiceert daarnaast regelmatig nieuwe onderzoeken* waarin het belang van vrouwen aan de top wordt onderstreept. Voorbeelden zijn de recente McKinsey onderzoeken ‘Women Matter’ en het ‘Centered Leadership Project’.

Next Generation Women Leaders Award
Om vrouwelijk talent te stimuleren heeft ‘s werelds grootste strategy consultancykantoor onlangs een scholarship programma gelanceerd: de ‘Next Generation Women Leaders Award’. Getalenteerde vrouwen uit heel Europe, het Midden-Oosten en Afrika – zowel studenten als ervaren professionals** – kunnen zich aanmelden voor het programma. McKinsey zoekt vooral naar vrouwen die “actief hun eigen potentieel willen versterken”, die zich herkennen in eigenschappen als “probleemoplossend vermogen en creatief denken” en die “excelleren bij het samenwerken met anderen”. Kortom, vrouwen die “hun talenten willen gebruiken om een positieve verandering in hun leven en die van anderen te bewerkstelligen”.

De professionals die uiteindelijk een beurs krijgen toegekend winnen ten eerste een geldbedrag van €2.000, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het volgen van een opleiding, vrijwilligerswerk, onderzoek of een onafhankelijk project. Daarnaast ontvangen zij een mentoring traject door McKinsey consultants en krijgen ze toegang tot bepaalde evenementen van McKinsey. 

McKinsey & Company lanceert scholarship

Vrouwelijke talenten die interesse hebben in het scholarship van McKinsey kunnen zich tot uiterlijk 30 november online inschrijven.

Lees ook: Gendergelijkheid voegt 12 biljoen toe aan economie.

** Ongeacht welke studie- of werkachtergrond zij hebben, iedereen kan zich aanmelden.