IG&H partners zetten pro bono Running 4 Nepal op

06 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een team van IG&H-consultants rent op 15 november mee met de marathon van Valencia, in het kader van hun initiatief Running 4 Nepal. Met hun sportieve prestaties halen 22 professionals van het bureau geld op voor Stichting Tuharuko Awaj, een stichting die zich inzet voor het welzijn van kinderen in Nepal. Het totale (toegezegde) sponsorgeld is de €8.000 al ruim gepasseerd.

Stichting Tuharuko Awaj werd in 2006 opgericht door Ankie en Marcel van Wersch, die zich sterk maken voor kinderen in Nepal. Nepalese kinderen leven vaak in erbarmelijke toestanden, doordat decennialange politieke onrust het land in een staat van armoede heeft gebracht. Bovendien is Nepal recent getroffen door meerdere aardbevingen. Tuharuko Awaj staat voor “de stem van het kind” en maakt zich sterk om deze te laten horen in het Aziatische land, zodat zij een betere toekomst tegemoet gaan.

Om de kinderen in Nepal en Stichting Tuharuko Awaj te helpen deze betere toekomst te creëren, heeft consultancybureau IG&H Consulting & Interim uit Utrecht het initiatief Running 4 Nepal op poten gezet. In het kader van dit initiatief loopt een team van 22 IG&H-ers mee in de marathon van Valencia, een loopwedstrijd (42km) met ruim 8.500 deelnemers die plaatsvindt op 15 november 2015. De 22 consultants, waaronder ook IG&H partners Hugo van Vledder, Frans Liem, Martijn Hogenelst, Jan Berkvens, Michiel Elich en Managing Partner Jan van Hasenbroek, laten zich sponsoren voor hun deelname aan het sportieve evenement. Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar Stichting Tuharuko Awaj.

Running 4 Nepal, IG&H, Stichting Tuharuko Awaj

Naast de deelname aan de marathon worden door IG&H ook allerlei acties georganiseerd om geld in te zamelen waarmee kinderen in Nepal van bijvoorbeeld eten, opvang en onderwijs kunnen worden voorzien. Met deze acties en de sponsoring van de lopers staat de teller inmiddels al op ruim €6.700 gedoneerd sponsorgeld en bijna €1.600 toegezegde sponsoring voor de sportieve prestaties van de renners. Iedere deelnemer heeft een streeftijd opgegeven, die indien behaald extra sponsorgeld zal opleveren, en sponsoren kunnen kiezen uit vier verschillende donaties: voor het hele team, voor een van de individuele lopers, voor de prestatie van het team en voor de individuele prestatie van een van de lopers.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Dit is niet de eerste keer dit jaar dat IG&H zich inzet voor een goed doel. Zo lanceerden de professionals van het bureau in april 2015 het ‘Pro Bono Consulting’-initiatief, waarbij 20 consultants van verschillende consultancybedrijven, zoals KPMG, IG&H Consulting & Interim en Roland Berger zich 24 uur lang inzetten om KWF Kankerbestrijding te voorzien van advies.