Drie nieuwe adviseurs voor BDO Forensics & Litigation

12 november 2015 Consultancy.nl

BDO heeft zijn Forensics & Litigation Support praktijk versterkt met drie nieuwe adviseurs: Gertjan Groen, Kalle van de Wall en Lea Hermans. De drie professionals met ruime ervaring in forensic accounting, fraude-onderzoek en transactiemonitoring zijn per 1 oktober gestart bij het accountants- en advieskantoor – Groen als partner, Van de Wall en Hermans beiden als Consultant.

Gertjan Groen gaat na een carrière bij onder andere KPMG (Forensic), EY, Essent en als zelfstandig adviseur, bij BDO van start als partner. Groen is een ervaren professional op het gebied van audit, risk management, forensic accounting en finance en maakte enkele jaren terug – vanuit zijn eigen consultancybureau Contexo Interim Management & Consultancy – deel uit van het Forensisch Accountant Programma (FinEC) bij de Politie. Tot afgelopen jaar was hij tevens als Senior Associate verbonden aan Acestes Public Sector Strategy, een bureau dat overheidsinstanties ondersteunt en adviseert. In zijn nieuwe rol bij BDO zal Groen zich gaan inzetten om de forensische praktijk van BDO verder uit te breiden.

Kalle van de Wall behaalde dit jaar zijn master in Criminal Investigation, Financial Forensics & Fraud Investigation aan de Politieacademie. Hij heeft ruime ervaring als fraudeonderzoeker bij de Politie, waar hij (in het kader van zijn studie) de afgelopen vierenhalf jaar ook werkzaam was. Van de Wall is onder meer gespecialiseerd op het gebied van witwassen, fraude, forensic accounting en asset recovery. Voordat hij zijn politieloopbaan begon was Van de Wall werkzaam bij Hospitality Consultants, een bureau dat gespecialiseerd is in facility management. Daar was hij werkzaam als Consultant Performance Management en voerde hij financiële en operationele audits uit voor top-500 organisaties. 

Gertjan Groen, Kalle van de Wall, Lea Hermans BDO

Lea Hermans is criminologe en heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in transactiemonitoring. Het afgelopen anderhalf jaar werkte Hermans voor online beveiligings- en software bedrijf AVG Technologies, waar ze als E-commerce Risk Analyst onder meer frauduleuze transacties analyseerde en risk managent tools beheerde ten behoeve van fraudepreventie. Daarvoor was Hermans als Chargeback & Fraud Analyst werkzaam bij Travix International, een wereldwijd online reisbureau, dat onder meer labels als Cheaptickets en Vliegwinkel voert. Bij Travix was Hermans verantwoordelijk voor het analyseren van transacties en het ontwikkelen en implementeren van nieuwe procedures en beleid en werkte ze samen met diverse partijen aan chargeback- en fraudegerelateerde uitdagingen.

Zowel Gertjan Groen, Kalle van de Wall en Lea Hermans hebben zich per 1 oktober verbonden aan de Forensics & Litigation Support (FLS) praktijk van BDO. De praktijk houdt zich voornamelijk bezig met onderzoeken op het gebied van investigations, litigation support en technology solutions. Sinds de start van de forensische afdeling in 2011 heeft de praktijk volgens eigen zeggen meer dan honderd trajecten uitgevoerd.

Nieuws