De beste ICT en technologiebureaus van Nederland

12 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IBM Business Consulting Services, Sogeti en Advisie zijn volgens zakelijke beslissers de beste ICT en technologiebureaus van ons land. Dat blijkt uit de 2015-editie van de ‘Incompany 100’ ranking. De top 5 wordt gecompleteerd door Ordina en KPN Zakelijke Markt.

Elk jaar doet zakenblad Incompany onderzoek naar de reputatie van en tevredenheid van klanten over zakelijke dienstverleners. Negen sectoren worden onder de loep genomen, waaronder vier segmenten binnen de adviesbranche: Management & Organisatie, ICT, Human Resources en Corporate Finance. Dit jaar hebben bijna 3.300 managers die in de afgelopen twee jaar verantwoordelijk of betrokken zijn geweest bij de inhuur van externe adviseurs deelgenomen aan het onderzoek. Adviesbureaus werden beoordeeld op zestien aspecten, onderverdeeld in vier dimensies: ‘knowhow’, ‘prijs’, ‘service’ en ‘resultaat’. Alleen bedrijven met meer dan 15 waarnemingen worden meegenomen in de ranking.

Incompany - Top 5 IT bedrijven

In de categorie ICT (IT en technologieadvies) wordt de lijst aangevoerd door IBM Business Consulting Services (BCS), de adviespraktijk van IBM. De tweede en derde plek worden ingenomen door Sogeti (een dochterbedrijf van Capgemini met vijf kantoren door het land) en Advisie, een IT-dienstverlener die zich specialiseert in diensten rondom Exact software. De oer-Hollandse bureaus Ordina en KPN Zakelijke Markt (waaronder KPN Consulting) completeren de top vijf.

Op plek zes staat SAP Consulting, de consultancypraktijk van ERP-gigant SAP, gevolgd door CGI en Deloitte Consulting. Accenture en Unit4 bevinden zich op respectievelijk plek 9 en 10 met een klanttevredenheidsscore van net onder de 7.
Incompany - Top 5 - 10 IT-bedrijven

Incompany - Top 11 - 16 IT-bedrijven

De posities tussen 11 en 16 worden ingenomen door grote adviesbedrijven – Centric staat op #11, Capgemini op #12 en Atos op #16, één plek lager dan zijn consultingdochter Atos Consulting. De IT adviestak van strategie consultancybureau McKinsey & Company staat op plek 13, terwijl de Informatiemanagement praktijk van Berenschot dit jaar een 14e positie weet te bemachtigen.