Pim van Diepen jong actuarieel talent van het jaar

08 oktober 2015 Consultancy.nl

Pim van Diepen, adviseur bij Mercer, is door Het Actuarieel Podium uitgeroepen tot jong actuarieel talent van het jaar 2015. De overige finalisten waren Merijn Schut, consultant bij Towers Watson en Katrien Antonio, als Associate professor verbonden aan de KU Leuven en tevens verbonden aan de UvA.

Het Actuarieel Podium, een initiatief van FTE Actuarieel, heeft dit jaar de competitie ‘Jong Actuarieel Talent van het Jaar’ in het leven geroepen. De prijs wordt uitgereikt aan actuariële talenten van maximaal 35 jaar die een bijzondere bijdrage met “substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie” hebben geleverd aan de ontwikkeling en/of toepassing van het actuariaat of het financieel riskmanagement. Met de nieuwe award willen de initiatiefnemers de maatschappelijke relevantie van actuarissen in het zonnetje zetten.

Actuarissen van het jaar

Na een selectieprocedure werden drie kandidaten gekozen tot finalist: Pim van Diepen (werkzaam bij Mercer), Merijn Schut (in dienst bij Towers Watson) en Katrien Antonio (verbonden aan de KU Leuven en de UvA). Tijdens de finaleronde moest het drietal live met elkaar in debat over ethiek in het actuariële werkveld, tevens werden ze door oud-winnaars en pensioenexperts Jan Tamerus, Falco Valkenburg en Ad Kok aan de tand gevoeld. Uiteindelijk werd Van Diepen met 63% van de stemmen door het publiek verkozen als winnaar.

Van Diepen, sinds 2004 in dienst bij Mercer, laat weten “enorm vereerd” te zijn met het ontvangen van de titel Actuarieel Talent van het Jaar 2015. “Ethiek in het actuariële werkveld is een ontzettend actueel en belangrijk thema. Het begrip is uitgesplitst in integriteit, onafhankelijkheid, vertrouwelijkheid, vakkundigheid, herleidbaarheid en zorgvuldigheid en is het kompas om de juiste adviezen te geven en moeilijke en complexe beslissingen te nemen. Als rekenmeesters en risk managers bij de grote institutionele beleggers en financiële spelers heb je immers een belangrijke maatschappelijke rol.”

Nieuws

Meer nieuws over