MBCF verhuist kantoor naar Ouderkerk aan de Amstel

02 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na circa zestien jaar te hebben samengewerkt met Mazars en Berenschot, is Mazars Berenschot Corporate Finance onlangs verzelfstandigd. De corporate finance boutique gaat verder als MBCF en is verhuisd naar een nieuw kantoor in Ouderkerk aan de Amstel. MBCF zal advies en diensten blijven leveren op het gebied van M&A, waarderingen en financieringen.

Mazars Berenschot Corporate Finance werd in 1999 opgericht door accountantskantoor Mazars en organisatieadviesbureau Berenschot. Het boutique corporate finance kantoor adviseert onder meer bij fusies en overnames, waarderings- en financieringsvraagstukken en richt zich op diverse sectoren: zakelijke dienstverlening, ICT, industrie, bouw en zorg. De klanten van MBCF zijn voornamelijk ondernemers (DGA’s), bedrijven en participatiemaatschappijen, en het corporate finance kantoor richt zich voornamelijk op transacties in het mid-market segment (tot circa €500 miljoen). 

MBCF maakt onderdeel uit van Corporate Finance International (CFI), een in 2006 opgericht internationaal netwerk van zeventien corporate finance advieskantoren en investment banks verspreid over vijf continenten. Zo heeft MBCF toegang tot een pool van 250 internationale fusie & overname professionals en kan het zijn dienstverlening ook integraal aanbieden in andere belangrijke wereldwijde economieën.  

MBCF is verhuisd
Eerder dit jaar heeft Mazars Berenschot Corporate Finance zich losgemaakt van Mazars en Berenschot, en is het kantoor zelfstandig verder gegaan onder de naam ‘MBCF’. Na zestien jaar samenwerking met zijn oprichters was het volgens MBCF tijd om op eigen benen te staan. Dit was de uitkomst van een jarenlang onderzoek naar hoe het corporate finance kantoor zich het beste kon positioneren voor de toekomst. Volgens MBCF biedt een verzelfstandiging “mooie kansen die het niet kon laten liggen.”

Als onderdeel van de verzelfstandiging heeft MBCF besloten om het hoofdkantoor van Mazars langs de ring van Amsterdam te verlaten, en zijn intrek te nemen in een eigen kantoorgebouw. De keuze is gevallen op een pand aan de Amstelzijde 87, in Ouderkerk aan de Amstel, pakweg tien kilometer van de oude locatie vandaan.