Marten Houwing en Ilse Blok versterken Energyprofs

30 september 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marten Houwing en Ilse Blok hebben onlangs het adviesteam van Energyprofs versterkt als nieuwe Business Consultants. Blok werkte hiervoor enkele jaren als Supply Chain Analyst bij Corning Life Sciences. Houwing was in zijn laatste rol als Management Trainee bij Alliander werkzaam. Beide professionals zullen in hun nieuwe rol hun ervaring in respectievelijk Supply Chain Management en de energiebranche gaan inzetten bij het snelgroeiende energie adviesbureau.

Marten Houwing behaalde een master in Economische Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen en koos eind 2012 voor een management traineeship programma bij energieconcern Alliander. Daar vervulde hij de afgelopen drie jaar diverse projectmanagementrollen voor klanten, onder meer op het gebied van duurzame ontwikkeling, strategische personeelsplanning, logistiek en slimme meters. Onderdeel van het traineeship was bovendien een leiderschapsontwikkelingstraject bij De Baak. Begin deze maand besloot Marten Houwing zich aan te sluiten bij Energyprofs, een consultancy organisatie gespecialiseerd in de energiemarkt. In zijn nieuwe rol als Business Consultant richt hij zich voornamelijk op procesverbeteringen en projectmanagement. 

Marten Houwing en Ilse Blok

Over de overstap naar Energyprofs zegt Houwing: De keuze voor Energyprofs is een keuze voor werken via een resultaatgerichte, pragmatische no-nonsense mentaliteit, waarbij de nadruk altijd ligt op de menselijke kant. Gecombineerd met de groep energieke en vakkundige mensen geeft Energyprofs mij vanaf het begin een goed gevoel. Daarnaast krijg ik de ruimte om mee te bouwen aan de ontwikkeling van de organisatie om onze groeiambities waar te maken.”

Ilse Blok behaalde vorig jaar haar master in Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het kader van haar scriptie werkte Blok in Amsterdam voor Corning Life Sciences, een internationale producent en groothandel in laboratoriumapparatuur en –producten. Na haar afstuderen ging ze bij het bedrijf aan de slag, eerst als Supply Chain Specialist en vervolgens als Supply Chain Analyst, een rol die ze de afgelopen twee jaar vervulde. Vanuit het kantoor in Amsterdam was ze voor de EMEA regio verantwoordelijk voor het doorvoeren van analyses, werkte ze als project manager aan diverse logistieke projecten en verzorgde ze maandelijkse Supply Chain KPI rapportages.

Net als Marten Houwing maakte Ilse Blok onlangs de overstap naar adviesbureau Energyprofs. Blok is als Business Consultant gestart bij het bureau, dat zijn klanten onder meer voorziet in consultancy en interim management diensten en hen ondersteunt bij procesimplementaties, verandertrajecten en grootschalige projecten. In haar nieuwe rol ligt de focus van Blok vooral op procesanalyse en business design. 

Energyprofs Energie

Ook Blok is verheugd over de nieuwe uitdaging bij Energyprofs: “Wat mij opviel tijdens mijn eerste contact met Energyprofs was de gerichtheid op de persoon, wat direct reflecteert in de belangrijkste hoeksteen van de organisatie: naast het bereiken van resultaat gaat het ook om de manier waarop dit gebeurt, omdat dit rechtstreeks invloed heeft op het werkelijke slagen van het project. Een andere belangrijke reden voor mij om voor Energyprofs te kiezen is de relatieve kleinschaligheid, wat ervoor zorgt dat je impact hebt op de richting en de groei van de organisatie. Dit geeft mij veel energie,” aldus de nieuwe Business Consultant.

Met de komst van Houwing en Blok groeit het aantal professionals bij Energyprofs gestaag, in lijn met het ingezette groeipad van het adviesbureau. Vorige maand nog werd het team uitgebreid met de komst van Jan Stierum, die zich als partner heeft aangesloten bij het bureau. En in de zomer van dit jaar begonnen Lizet Scholte en Annemieke van Dijken als Business Consultant.