Ron de Mos opnieuw topman van CGI Nederland

14 september 2015 Consultancy.nl

CGI heeft Ron de Mos benoemd tot General Manager van de Nederlandse landenorganisatie. De Mos, die aan zijn tweede termijn begint en zal rapporteren aan Joao Baptista, CGI-President van Centraal, Zuid & Oost-Europa, volgt per direct Sake Algra op.

Tussen november 2012 en mei 2014 gaf Ron de Mos leiding aan Logica Nederland en vervolgens CGI Nederland. Hij leidde het bureau door de rebranding van Logica naar CGI, de implementatie van de nieuwe strategie (meer focus) en een grootschalige kostenreductieprogramma. Daarvoor werkte hij jarenlang voor KPN Corporate Markets, waar hij de functie van Chief Client Officer bekleedde, en bekleedde hij diverse senior managementposities bij IBM, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Strategic Sourcing en Technology Services, en Inter Access.

Ron de Mos en Frank van Nistelrooij

1 mei vorig jaar droeg De Mos het stokje over aan Sake Algra, die als interim CEO werd aangesteld. De Mos kreeg de leiding over CGI’s wereldwijde Shell Business Unit, een van de grootste internationale opdrachtgevers van het ICT-bureau. Dagelijks werken volgens CGI meer dan 1.500 mensen aan Shell-gerelateerde projecten op het gebied van onder meer IT advies, outsourcing en managed services.

Nu keert De Mos terug naar zijn oude functie en krijgt hij wederom de eindverantwoordelijkheid over CGI’s Nederlandse praktijk. De Shell-taken van De Mos worden overgenomen door Frank van Nistelrooij. “Ron de Mos heeft in zijn functie als leider van CGI’s wereldwijde Shell Business Unit verschillende vormen van dienstverlening, zoals outsourcing, blended delivery en de inzet van Intellectual Property (IP) succesvol geïntroduceerd en gemanaged bij Shell; voorbeelden van services die ook andere klanten veel geld kunnen besparen. Hij zal deze kennis en ervaring inzetten om de groei in Nederland verder te supporten en is voor ons nu dan ook de juiste persoon om CGI Nederland te leiden,” aldus Joao Baptista, President van Centraal, Zuid & Oost-Europa.

CGI Nederland

De Mos krijgt de uitdagende taak om de dalende omzet van CGI Nederland te keren. Volgens onderzoeksbureau Pb7 zag de IT-dienstverlener na een beperkte daling in het eerste kwartaal van 2015, de krimp tot een minder comfortabele 7% oplopen in het tweede kwartaal. Drie maanden geleden gaf Algra in een interview met Computable toe dat resultaten van CGI Nederland onder druk staan, door onder meer “een nog steeds moeilijke ICT-dienstenmarkt, al neemt de krimp af”.

Wereldwijd heeft CGI een omzet van ruim C$ 10 miljard, waarmee het zich de op vier na grootste zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld mag noemen. In Duitsland is CGI met een omzet van €243 miljoen de #11 speler in de IT-consultancymarkt.

Nieuws

Meer nieuws over