TU Delft benoemt RHDHVer Eelco de Groot tot Fellow

18 september 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Technische Universiteit Delft heeft Eelco de Groot aangesteld als Fellow. De Groot werkt bij advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV als sociaal-politiek expert en richt zich op het verkrijgen en behouden van maatschappelijk draagvlak voor projecten voor de olie-, gas- en mijnbouwsector.

Eelco de Groot was meer dan tien jaar werkzaam in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Europa in de driehoek olie-, gas- en mijnbouwbedrijven, maatschappelijke groeperingen en overheden. Als Fellow gaat hij doceren over vraagstukken op het gebied van omgevingsmanagement, complexe onderhandelingen en beheers- en bestuursstructuren. Hij gaat ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het curriculum ‘Engineering and Policy Analysis’. De Groot zal daarnaast een coördinerende rol vervullen voor studenten die afstudeerprojecten bij Royal HaskoningDHV willen uitvoeren.

In een reactie op zijn aanstelling zegt De Groot: “Ik ben erg vereerd met deze benoeming en vind het geweldig om weer terug te zijn op de universiteit waaraan ik ooit zelf studeerde.”

Eelco de Groot - Royal HaskoningDHV

Bedrijven hebben vaak grote moeite met het managen van sociaal-politieke risico’s. Dankzij de informatietechnologie hebben burgers steeds sneller toegang tot informatie en richten ze hun digitale pijlen effectief op bedrijven, investeerders en politici. De Groot licht toe: “Voor steeds meer bedrijven is het essentieel om deze uitdagingen en de daaraan verbonden reputatierisico’s op verantwoorde wijze te managen. Ondernemingen moeten in staat zijn de omgeving geloofwaardig te betrekken, willen ze kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak voor hun activiteiten.”

Bert Enserink, hoofd van het masterprogramma EPA (Engineering and Policy Analysis) van de TU Delft, zegt dat hij “verheugd” is dat De Groot de uitnodiging om Fellow te worden heeft geaccepteerd. “Steeds meer studenten tonen belangstelling voor dit werkterrein, en hij beschikt over een schat aan internationale expertise en ervaring, waardoor deze masteropleiding beter aansluit op de wensen van onze stakeholders als regering, ministeries, internationale adviesbureaus en multinationals.”

Eerder dit jaar werd Wim Maassen, een collega van De Groot bij Royal HaskoningDHV, aangesteld als Fellow in Life Cycle Performance Design aan de Technische Universiteit Eindhoven.