Erik-Jan Gelink Vice President bij Capgemini Consulting

01 september 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting heeft de gelederen per augustus versterkt met Erik-Jan Gelink. Hij is afkomstig van Sanoma, waar hij lid was van de Executive Board, en werkte daarvoor onder meer jarenlang voor Deloitte en als zelfstandig management adviseur.

Erik-Jan Gelink (48) heeft meer dan 20 jaar werkervaring, het merendeel behaald in een Media en Telecom omgeving. Na het afronden van zijn Master in Bedrijfskundige Economie aan de VU Amsterdam begon Gelink zijn loopbaan bij Unilever, waar hij zo’n vijf jaar werkte op het gebied van productmanagement. Na vervolgens aan de slag te zijn gegaan voor Braun en Agency.com besloot Gelink medio 2000 om op eigen benen te staan. Onder de naam Gelink Interim Management & Advies werkte hij meer dan 12 jaar als zelfstandig adviseur. Gedurende deze periode richtte hij zich vooral op opdrachtgevers in de media en telecom sectoren.

Zo werkte Gelink onder andere als Marketing Director bij KPN, Chief Commercial Officer bij Digitenne, en was hij betrokken bij strategische opdrachten bij o.a. DutchView, Veronica, MTV en NPO. Nadat hij tijdens een opdracht succesvol samenwerkte met adviseurs van Deloitte besloot Gelink in mei 2012 om zich te verbinden aan de consultancypraktijk van het accountants- en advieskantoor. Hij werkte twee jaar bij het bureau, waarbij hij zich vooral focuste op de TMT (Technology, Media en Telecom) praktijk, en in een later stadium ook bij de uitbouw van Deloitte Digital. In mei 2014 maakte hij de overstap naar Sanoma, waar hij als Chief Commercial Officer verantwoordelijk was voor B2B sales (~160 FTE) en de content marketing company Head Office (~75FTE) van de uitgever. Bovendien maakte Gelink uit van de Executive Board van Sanoma.

Erik-Jan Gelink - Capgemini Consulting

Afgelopen maand besloot Gelink om terug te keren naar de adviesbranche en sloot hij zich aan bij Capgemini Consulting, de management en ICT-consultancy tak van Capgemini, waar hij is aangesteld als Vice President. Hij zal zich bij het adviesbureau gaan richten op het adviseren van bedrijven in de telecom-, media- en entertainmentsector op het gebied van digitale transformatie. “Nu de implementatie van het transformatietraject bij Sanoma is afgerond, keer ik terug naar de advieswereld,” aldus Gelink. “De uitgebreide kennis en kunde van Capgemini Consulting op het gebied van digitale transformatie geven mij de kans om samen met mijn collega’s waarde te creëren voor telecom-, media- en entertainmentbedrijven.”

Naast zijn werkzaamheden is Gelink getrouwd en heeft hij twee dochters. In zijn vrije tijd traint hij voor zijn vierde deelname aan de New York City Marathon.