Barbara van der Donk verruilt CGI voor Mitopics

21 augustus 2015 Consultancy.nl

IT adviesbureau Mitopics heeft zijn team versterkt met de komst van Barbara van der Donk. Van der Donk is afkomstig van ICT dienstverlener CGI, waar ze ruim elf jaar als advocaat werkzaam was. Bij Mitopics maakt ze als Senior Legal Consultant deel uit van het juridisch team en geeft ze juridisch advies aan zowel private als publieke organisaties, vooral op het vlak van IT- en contractrecht.

Barbara van der Donk is een professional met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van IT-recht en contractrecht. De afgelopen jaren was ze werkzaam bij IT dienstverlener CGI, waar ze diverse rollen bekleedde, waaronder als advocaat / senior legal counsel en Manager Legal. In de periode daarvoor werkte Van der Donk als advocaat bij Landell (advocaten en notarissenkantoor van PwC), binnen de praktijk voor IT en intellectueel eigendomsrecht. Nog eerder was zij bedrijfsjurist bij IT-organisaties RCC en Icim.

Gedurende haar loopbaan legde Van der Donk zich naast IT- en contractrecht ook toe op algemeen recht, overig IT-recht, IT-juridische audits en claimafhandeling. Daarnaast werkte ze op het snijvlak van intellectueel eigendomsrecht in relatie tot IT en onder meer vraagstukken rondom privacy en aanbestedingsrecht.

Barbara van der Donk - Mitopics

Eerder dit jaar besloot Barbara van der Donk een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze sloot zich aan bij Mitopics, een IT-adviesbureau uit Gouda met technische, bedrijfskundige en juridische expertise, dat onder andere is gespecialiseerd in het managen van ICT-contracten. Van der Donk aangesteld als Senior Legal Consultant en maakt in die rol deel uit van het juridische team. Van der Donk over de keuze voor Mitopics: “Werken bij Mitopics betekent voor mij werken bij een gerenommeerd, multidisciplinair kantoor; zowel op bedrijfskundig, technisch als IT-juridisch vlak wordt professioneel advies gegeven in IT-trajecten.”

Bovendien wijst zij op de goede match tussen haar professionele ervaring en haar werkzaamheden bij de IT dienstverlener: “Ik heb enige ervaring met juridisch compliancy werk en het coördineren van herstructurering van vennootschappen, en M&A. Deze expertise kan ik zeker goed gebruiken bij de diversiteit van opdrachten bij Mitopics”, besluit Van der Donk.

Nieuws

Meer nieuws over