Simon-Kucher goed op weg naar omzetdoel 200 miljoen

27 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Halverwege 2015 is Simon-Kucher & Partners goed op weg om zijn ambitieuze groeidoelstellingen voor dit jaar te behalen. In de eerste zes maanden van 2015 heeft het marketing en sales consultancybureau een omzet geboekt van €97 miljoen – 17% meer dan in het eerste halfjaar van 2014.

De afgelopen jaren heeft Simon-Kucher & Partners – een van origine Duits consultancybureau gespecialiseerd in pricing, marketing en sales – een indrukwekkend groeipad ingezet. In 2005 behaalde het consultancybureau, dat dit jaar zijn dertigjarig bestaan viert, een omzet van €53 miljoen. Bijna een decennium later is de omzet van het bureau in 2014 ruim verdrievoudigd naar €172 miljoen. En dat ondanks de uitdagende economische omstandigheden in Europa en Noord Amerika, de belangrijkste afzetmarkten voor het bureau. 

Omzet van Simon-Kucher & Partners
Groei voortzetten
In 2015 wilt het bureau zijn sterke groeipad doorzetten. De CEOs van het bureau, Klaus Hilleke en Georg Tacke, hebben zich voor 2015 het ambitieuze doel gesteld om Simon-Kucher’s omzet door de grens van €200 miljoen te laten breken. En ze zijn hard op weg om dit te gaan realiseren. Hilleke en Tacke kunnen positief terugkijken op een sterk eerste halfjaar in 2015, waarin het wereldwijde consultancybureau een omzet boekte van €97 miljoen. Dat komt neer op 17% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, en is bijna de helft van de omzettarget van €200 miljoen. De life sciences-, banken, machinebouw- en industriële sector vormden de belangrijkste groeimotoren voor Simon-Kucher’s adviesomzet, en vooral in Azië en de Verenigde Staten werd een bovengemiddelde groei gerealiseerd.

“Onze dank gaat uit naar onze werknemers. Hun uitstekende werk voor onze klanten heeft deze fantastische resultaten mogelijk gemaakt”, aldus Tacke. Voor het komende halfjaar gelooft hij dat €200 miljoen een realistische doelstelling is. Daarbij wijst hij op de gigantische pijplijn die klaarligt voor de ongeveer 800 werknemers die wereldwijd werkzaam zijn in de 29 kantoren van het bureau. “Er komen 45% meer orders binnen dan het afgelopen jaar. Onze klanten kunnen op ons blijven rekenen. We zullen ons harder dan ooit inzetten om hen te laten groeien en hun winstgevendheid te verhogen.”

Afgelopen jaar werd Simon-Kucher & Partners erkend als een van de 25 meest prestigieuze consultancykantoren van Europa, en onlangs versterkte het bureau zowel zijn Europese als Noord-Amerikaanse partnerteam met vier nieuwe partners.