Simon Kucher versterkt Europees partnerteam

15 december 2014 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Het wereldwijd consultancybureau Simon-Kucher & Partners heeft zijn Europese partnerteam uitgebreid met vier nieuwe partners. Bjoern Dahmen en Nina Scharwenka versterken het partnerteam in de thuisbasis Duitsland, terwijl Marie Giraud en Andreas Jonason de Franse en Deense partnerteams versterken. Alle vier de partners zijn intern gepromoveerd.

Simon-Kucher & Partners werd opgericht in 1985 en is uitgegroeid tot een team van 720 professionals in 28 kantoren wereldwijd. Sinds zijn oprichting specialiseert het consultancybureau zich exclusief in strategie en sales & marketingdiensten, wat hen onderscheidt van andere grote spelers in het ‘strategy- & operations’ landschap. Het snel groeiende bedrijf – Simon-Kucher & Partners boekte diverse jaren achter elkaar omzetrecords – werd onlangs benoemd tot een van de 25 meest prestigieuze management consultancybureaus in Europa.

SKP Omzet en Werknemers

In lijn met zijn groeiambitie benoemde het consultancybureau recent 4 nieuwe partners in Europa:

Bjoern Dahmen (33) heeft meer dan acht jaar ervaring in de adviessector op het gebied van strategie-, pricing-, sales- en marketingonderwerpen. Vanuit Simon-Kucher’s kantoor in Keulen werkte hij voor diverse nationale en internationale klanten in de consumentengoederen- en ingrediëntensector in verschillende Europese markten. 

Nina Scharwenka (34) is gevestigd in München en heeft meer dan acht jaar ervaring in de retail- en klantgoederensector. Ze werkt voor zowel leidende wereldwijde spelers als middelgrote bedrijven binnen een breed spectrum van marketing- en strategieonderwerpen, zoals strategische merkpositionering, consumer pricing en de optimalisatie van handelsvoorwaarden.

Bjoern Dahmen - Nina Scharwenka - Marie Giraud - Andreas Jonason - Georg Tacke

Marie Giraud (34) bedient spelers in de energie-, chemicaliën- en industriële sectoren. Gevestigd in het Parijse kantoor van het consultancybureau ligt haar focus op sales excellence, innovation value marketing, revenue management en pricing, evenals top-line groeistrategieën voor bedrijven met hoge vaste kosten.

Andreas Jonason (39) leidt de olie- en gaspraktijk vanuit Simon-Kucher’s kantoor in Kopenhagen. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in marketing, sales en pricing, zowel vanuit de industrie- als de consultancyzijde. Hij is gespecialiseerd in industriële projecten in Scandinavië en in de downstream olie- en gassector.

“De vraag naar onze consultancydiensten groeit wereldwijd”, stelt Georg Tacke, CEO van het bureau. “Dit geldt ook voor de meer volwassen Europese markten, zoals Duitsland.”

Vorig jaar december voegde Simon-Kucher, die onlangs een nieuw kantoor in Barcelona opende, zes nieuwe partners toe aan zijn team, van wie er vijf gevestigd waren in Europa.