Omzetrecord voor consultancybureau Simon-Kucher

11 augustus 2014 Consultancy.nl

Consultancybureau Simon-Kucher & Partners heeft sterke resultaten geboekt de eerste zes maanden van 2014. Het internationale adviesbureau behaalde een omzet van €82.5 miljoen, ongeveer 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Al jaren op rij maakt Simon-Kucher & Partners – een consultancybureau gespecialiseerd in strategy, sales & marketing – een sterke groei door. Vorig jaar brak het voor de eerste keer door de grens van €150 miljoen omzet, na meer dan 6 jaar van dubbele groeicijfers. Op basis van de resultaten in de eerste helft van dit jaar is het zeer waarschijnlijk dat 2014 opnieuw een recordbrekend jaar zal worden voor de organisatie. “Dit was het beste eerste halfjaar ooit uit de geschiedenis van Simon-Kucher. En het hoge aantal aan opdrachten is een sterke indicatie van de continu positieve ontwikkeling in de komende maanden,” zeggen CEO’s Klaus Hilleke en Georg Tacke. Ze verwachten dat Simon-Kucher aan het einde van het jaar een omzet van €170 miljoen zal realiseren.

Impressive growth Simon Kucher & Partners

Alle gebieden en industrieën, zo meldt het adviesbureau, hebben bijgedragen aan de groei. De prestaties in de Financiële sector (banken, verzekeraars) waren met name zeer sterk: op dit gebied groeide het van oorsprong Duitse consultancybureau met meer dan 30%. Regionaal gezien, behaalde de organisatie de hoogste omzetcijfers in thuismarkt Duitsland en West-Europa.

De afgelopen zes maanden nam Simon-Kucher 80 nieuwe medewerkers aan, en verhoogde hiermee het totale aantal werknemers wereldwijd naar 720. De komende maanden verwacht het advieskantoor nog eens zo’n 60 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen.

Nieuw kantoor in Barcelona
Simon-Kucher & Partners heeft bovendien aangekondigd dat het de komende maanden zijn aanwezigheid in Spanje zal uitbreiden met een nieuw kantoor in Barcelona. “Spanje is bezig met een comeback – en met kantoren in Madrid en Barcelona, zullen we gepositioneerd zijn in de twee meest belangrijke centra van het land,” zegt Hilleke. Vorig jaar opende Simon-Kucher twee nieuwe kantoren in São Paulo (Brazilië) en Santiago de Chile (Chili).

Nieuws

Meer nieuws over