Simon-Kucher opent kantoren in Brazilie en Chili

09 augustus 2013 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners heeft zijn eerste kantoren in Zuid-Amerika geopend. De nieuwe kantoren zijn gevestigd in São Paulo (Brazilië) en Santiago de Chile (Chili). Met een lokale marktaanwezigheid in Zuid-Amerika wil het adviesbureau profiteren van het groeipotentieel van deze regio en zijn wereldwijde marktaandeel verder uitbouwen Als gevolg van de geografische uitbreiding heeft het consultancykantoor nu 27 kantoren in 22 landen.

Internationale groei

De opening van de nieuwe kantoren werd vorig jaar al aangekondigd en maakt deel uit van Simon-Kucher’s ambitieuze groeistrategie. In de afgelopen jaren liet het bedrijf sterke resultaten zien – jaren van double-digit groei ten opzichte van een trage consultancymarkt – maar de strategische doelen voor de komende jaren zijn nog ambitieuzer. Tussen 2012 en 2016 wil het bedrijf de omzet verhogen met meer dan 70%, van de huidige €144 miljoen (FY12) naar €250 miljoen in 2016. 

Simon-Kucher verwacht dat de omzet van de Latijns-Amerikaanse tak op de middellange termijn zal groeien naar €10 tot €15 miljoen, wat neerkomt op zo’n 10% van de additionele groeidoelstelling. “Het openen van kantoren in Brazilië en Chili, twee van de sterkste markten in Latijns-Amerika, is een logische stap voor onze ambitieuze globalisering strategie” zegt Georg Tacke, co-CEO van het strategie adviesbureau. Klaus Hilleke, co-CEO, voegt toe: “De nieuwe kantoren zullen als perfecte hubs fungeren om onze business binnen het gehele Latijns-Amerikaanse continent te bevorderen”.

Simon-Kucher & Partners - Brazilie en Chili

Ondanks het feit dat het bedrijf tot op heden geen vestiging had binnen Zuid-Amerika, heeft Simon-Kucher in de afgelopen jaren wel tientallen projecten binnen het continent uitgevoerd. “In de afgelopen jaren hebben we meer dan 180 projecten in meer dan 60 bedrijven afgerond” zegt Manuel Osorio, Managing Partner bij Simon-Kucher Zuid-Amerika. Op deze projecten werden consultants van internationale kantoren gezet en onder zijn leiding vanuit Miami in de VS geleid. Met een permanente locatie in de regio verwacht Osorio dat de vraag naar hun consulting diensten nog verder zal toenemen. “Met onze permanente aanwezigheid in Brazilië en Chili zijn we nu in staat onze klanten op locatie met ons dienstenportfolio van strategie-, marketing-, pricing- en sales consulting dienstente voorzien. Zo kunnen we maximale efficiëntie en nabijheid voor onze klanten bewerkstelligen”.

Nieuws

Meer nieuws over