Uitgaven HR technologie en systemen maken groeispurt

14 juli 2015 Consultancy.nl

Uitgaven voor het upgraden van HR technologie en -systemen zullen naar verwachting in 2015 een exponentiele groei doormaken. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Towers Watson. Volgens het onderzoek verwacht 88% van de EMEA-bedrijven in 2015 evenveel of meer dan vorig jaar aan HR technologieën uit te geven. 30% plant zijn complete kern HR systeem te vervangen en 40% wil software as a service gebruiken om in hun HR-behoeften te voorzien. 61% van de respondenten overweegt om een mobiel platform aan hun servicekanalen toe te voegen.

In een recent uitgebracht onderzoek heeft HR-consultancybureau Towers Watson in kaart gebracht hoe het gebruik van technologie het HR-landschap transformeert. Het onderzoek draagt de titel ‘2015 HR Service Delivery and Technology Survey’ en telt 798 deelnemers – HR- en IT-managers – uit 37 landen, waarvan 50% werkzaam is bij wereldwijde multinationals.

Participants of global HR technology survey

Moderniseren van HR
Uit het onderzoeksrapport blijkt dat het gebruik van technologie en software in HR-processen in 2015 zal blijven groeien. 88% van de deelnemende bedrijven in de EMEA-regio verwacht in 2015 hetzelfde of een hoger bedrag dan in 2014 te zullen uitgeven aan HR-technologieën. 12% verwacht dit jaar zelfs zijn uitgaven met meer dan 20% te verhogen. 40% geeft aan te overwegen om dit jaar of in 2016 hun HR-structuur te veranderen.  

“Het upgraden en consolideren van technologie wordt een belangrijke prioriteit voor HR,” zegt Tim Richard, EMEA manager van Towers Watsons HR Service Delivery, om daaraan toe te voegen: “Waar bedrijven in het verleden vooral hebben geïnvesteerd in afzonderlijke technologieën voor talent-, salaris- en performance management, is er sprake van een aantoonbare verschuiving naar investeringen in een overkoepelend IT-systeem met functionaliteiten voor al deze gebieden.”

Technology in HR

Weg met papier
In het onderzoek ontdekten de HR-consultants dat er nog steeds HR-afdelingen zijn die met verouderde computersystemen of (handmatige) papieren systemen hun HR zaken regelen. 28% van de respondenten gaf aan dat hun bedrijf nog gebruik maakt van papier voor hun prestatiemanagement, 42% doet dit nog voor wereldwijde beoordelingen en promoties, en 47% bij compensatie-activiteiten. 70 tot 80% gelooft dat technologische oplossingen als een goede en effectieve vervanging van papier kunnen dienen.

“Met de sterke technologische oplossingen die nu beschikbaar zijn voor HR-afdelingen, verwachten we dat zij meer gaan vertrouwen op software en computersystemen, terwijl het gebruik van papier stevig terugloopt in de komende paar jaar”, aldus Mike DiClaudio, wereldwijd hoofd van de HR Service Delivery praktijk van Towers Watson.

Tech stats in HR

Software
Bijna een derde (30%) van de deelnemende bedrijven plant om zijn complete kern HR systeem te vervangen. 40% van de bedrijven wereldwijd plant daarnaast om in plaats van hun huidige HR-systemen, software as a service oplossingen te gaan gebruiken. “Veel organisaties zijn nu op zoek naar cloud-gebaseerde oplossingen om de traditionele HR-platforms te vervangen”, aldus Richard.

Ook mobile kan volgens de respondenten een positieve bijdrage leveren aan HR operaties. 61% van hen geeft aan in 2015 meer gebruik te willen gaan maken van mobiele technologie, 15% meer dan in 2014. In het bijzonder in Noord- en Zuid-Amerika is mobiele technologie populair onder HR-afdelingen – 74% wil daar dit jaar mee gaan werken – vergeleken met 46% van de respondenten in Azië en Oceanië.

Mobile HR solutions

Nieuws

Meer nieuws over