Menno Olman als associate verbonden aan Berenschot

22 juli 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 juli 2015 is Menno Olman als associé verbonden aan Berenschot. Hij gaat zich onder meer bezighouden met opdrachten op het terrein van besturing en samenwerking in de fysieke omgeving.

De afgelopen tien jaar was Olman associate partner bij Boer & Croon Management. In die functie trad hij onder meer op als projectdirecteur bij RegioTram, Zone A9 Amstelveen en Nationale Databank Wegverkeergegevens. Daarnaast was hij actief als interim-directeur bij dS+V Rotterdam en projectmanager bij de Zuidas en provincie Utrecht.

Menno Olman - Berenschot

Voor zijn aantreden bij Boer & Croon vervulde Olman 25 jaar lang diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, zowel op het departement als bij Rijkswaterstaat. Meest recentelijk was hij plaatsvervangend directeur-generaal, tevens directeur Wegen en Verkeersveiligheid bij het directoraat-generaal Personenvervoer. Bij Rijkswaterstaat werkte hij onder meer als plaatsvervangend hoofddirecteur Bestuurlijke en Juridische Zaken en als hoofdingenieur-directeur van directie Noord-Nederland. Destijds had Olman bovendien de leiding bij de fusie van de directies Groningen, Friesland en Drenthe tot directie Noord-Nederland. Olman studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit.

Naast zijn werk is Olman actief (geweest) in diverse maatschappelijke functies. Zo was hij lid van de Raad van Toezicht van de Zorggroep Noorderbreedte (thans Zorgpartners Friesland) en heeft hij meerdere bestuursfuncties bekleed bij sportverenigingen en Verenigingen van Eigenaren.