Advies en coachingsbureau Vortexx zet in op empathie

08 juli 2015 Consultancy.nl

Het consultancydomein is een nieuw adviesbureau rijker: Vortexx is opgericht door drie ondernemers, die gezamenlijk, maar elk op geheel eigen wijze bedrijfscoaching invullen en organisaties helpen met innovatief ondernemerschap. Met een combinatie van empatisch vermogen, aandacht voor de mens, oprechtheid, transparantie en lef, zet Vortexx in op de kracht van vertrouwen en samenwerking.

Jaarlijks beginnen meer dan duizend nieuwe adviesbureaus. Door de grote toename van de afgelopen jaren zijn er inmiddels meer dan 90.000 bureaus te vinden in Nederland, bestaande uit ZP’ers, ZZP’ers, freelancers, of in zoals in het geval van het onlangs opgerichte adviesbureau Vortexx, uit een groep van ondernemers.

Vortexx - Aandacht

Aan de basis van Vortexx, een bureau uit Oisterwijk* dat zich in de brede zin richt op het bieden van advies en bedrijfscoaching, staan drie oprichters: Kees Hendriks, Yvonne van de Wouw en Jan de Laat. Met Vortexx willen ze naar eigen zeggen op een geheel andere dimensie zakendoen dan traditionele bureaus. Belangrijk speerpunt van hun aanpak is de oprechte aandacht voor de mensen achter de onderneming, die volgens de oprichters een onderneming dragen. “Vortexx is er om de ondernemer te ondersteunen, te coachen en te begeleiden. We werken op een nieuwe, vernieuwende manier en scharen onszelf onder de innovators van deze tijd. We duiken nog dieper in de organisatie en de mensen en geven vanuit eerlijke, onverdeelde aandacht ons advies”, zo luidt het devies van de drie oprichters**.

Om meer te weten over het nieuwe adviesbedrijf stelde Consultancy.nl vijf vragen aan Vortexx medeoprichter Kees Hendriks:

Wat was jullie motivatie om Vortexx te starten?
Naast ieder zijn persoonlijke motivatie is ons gezamenlijk doel om met onze persoonlijke kwaliteiten/talenten een bijdrage te leveren aan de transformatie van het ondernemerschap in Nederland, de wereld. 

Wie zijn de (potentiële) opdrachtgevers van Vortexx? En voor welke vraagstukken kunnen klanten bij jullie aankloppen?
Elke ondernemer kan gebruik maken van onze diensten. We zijn niet branche gericht, het gaat om de mens binnen de organisatie. De organisatievraagstukken mogen divers zijn ook daarin kennen we geen beperking. 

Vortexx Team

De advieswereld is anno 2015 zeer concurrerend. Hoe weet Vortexx zich te onderscheiden van de concurrentie?
Wij beginnen daar waar andere consultancy bedrijven stoppen. Dit wil zeggen dat onze focus niet ligt op de processen binnen een bedrijf maar wij gaan voor het empathische. Om in 2015 een goed lopende onderneming te hebben moeten de processen al geoptimaliseerd zijn. Daar is naar onze mening geen winst meer te halen. 

Wat wordt voor Vortexx de grootste uitdaging de komende tijd? En hoe gaan jullie die aanpakken?
Dat we de verbinding kunnen maken met de ondernemer en dat zichtbaar wordt dat onze visie past bij vernieuwend ondernemerschap. We gaan dit doen door te werken en onze successen te delen met ondernemers die geloven in transformatie.

Wat zijn de ambities voor de komende jaren, en voor de verre toekomst?
Onze ambitie is dat de “Vortexx visie” een begrip wordt in de sector en we deze in de toekomst kunnen claimen als keurmerk. Vernieuwende ondernemers die onze visie delen mogen zich, nadat wij getoetst hebben, daarbij aansluiten.

* Vortexx is gevestigd in ‘De Leerfabriek KVL’, een inspirerende werkomgeving waar veel innovatieve ondernemers zijn gevestigd.

** Jan de Laat heeft ruim dertig jaar ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg, waarvan ruim twaalf jaar als zelfstandig ondernemer. Yvonne van de Wouw zette haar eigen coachingpraktijk op waarin ze mensen persoonlijk helpt meer uit het leven te halen. Kees Hendriks was zo’n vijftien jaar werkzaam binnen de verzekeringssector, onder meer als zelfstandig ondernemer.

Nieuws