MBCF begeleidt transactie tussen TRACE en Trivoor

14 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse detacheerder TRACÉ heeft afgelopen maand technisch specialist Trivoor Bouw en Infra overgenomen. Met de overname van Trivoor wil TRACÉ zijn slagkracht in het zuiden van Nederland versterken. ”Ons doel is om op ieder bouwproject in Nederland kwalitatief hoogwaardige engineers in te zetten”, aldus TRACÉ directeur Mathieu Mooren. Koper TRACÉ werd bij de transactie ondersteund door Mazars Berenschot Corporate Finance. 

TRACÉ is een detacheringsorganisatie voor hoger opgeleide professionals op het gebied van civiele techniek, elektrotechniek en werktuigbouw, bouwkunde en geo informatica. Het bureau bedient klanten in de bouw, (weg en spoor) infrastructuur, energie, offshore en installatie-industrie.

Trace - Talent engineers

Overname Trivoor
Medio april nam TRACÉ de activiteiten van Trivoor Bouw en Infra over. Trivoor, een groep van adviseurs en ingenieurs, is gespecialiseerd in bouw, infra en installatie en geeft invulling aan functies op MBO-, HBO- en WO-niveau in techniek, projectondersteuning, staf en management. Eerder dit jaar nam TRACÉ al Verhoeve Engineering over, een specialist binnen de elektrotechnische - en werktuigbouwkundige installatietechniek. Met de overname van Trivoor wil technisch dienstverlener TRACÉ zijn slagkracht in het zuiden van Nederland versterken.

Het gaat om de overname van veertig lopende projecten in de disciplines civiel, bouw en installaties. “Wij zijn ambitieus in onze groei. Ons doel is om op ieder bouwproject in Nederland kwalitatief hoogwaardige engineers in te zetten”, aldus TRACÉ directeur Mathieu Mooren. Als gevolg van de overname telt TRACÉ inmiddels meer dan 480 full-time (equivalente) werknemers verspreid over een netwerk van zeven vestigingen in Nederland – in Eindhoven, Apeldoorn, Capelle a/d IJssel, Groningen, Haarlem, Heerenveen en Utrecht. 

Transactie-tussen-TRACE-en-Trivoor

M&A advies
Koper TRACÉ werd tijdens het overnametraject bijgestaan door M&A specialist Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF). Het kantoor, in 1999 opgericht door Mazars en Berenschot, adviseert onder meer bij fusies en overnames, waarderings- en financieringsvraagstukken en richt zich op diverse sectoren: zakelijke dienstverlening, ICT, industrie, bouw en zorg. Namens TRACÉ benaderde MBCF de eigenaar van Trivoor en voerden gesprekken en onderhandelingen die uiteindelijk resulteerden in een succesvolle deal eerder deze maand. 

MCBF en TRACÉ zijn geen onbekenden van elkaar. De adviseurs van MCBF adviseerden al eerder bij de overname van Verhoeve Engineering, en in een verder verleden adviseerden ze de eigenaren van TRACÉ bij diens overname door The Employment Group (TEG), dat onderdeel is van de portefeuille van investeringsmaatschappij Bencis.