Gwynt versterkt team met retailexpert Jan Benedictus

06 mei 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau Gwynt heeft onlangs zijn team uitgebreid met Jan Benedictus, die de overstap maakt van Ahold. De retailexpert zal met zijn rijke ervaringen uit het retailveld de functie van Business Principal Retail gaan invullen.

Jan Benedictus heeft commerciële economie gestudeerd aam de HEAO in Leeuwarden en behaalde in 2007 zijn MBA aan de TIAS Business School. Hij begon zijn loopbaan bij supermarktketen PLUS, waar hij aan de slag ging als adviseur en vervolgens regio manager. Na een jaar als consultant in Macedonië gewerkt te hebben trad Benedictus begin 2001 in dienst bij Kruger (destijds Krüger & Partners). Bij het Rotterdamse management consultancybureau werkte hij ruim vijf jaar, en adviseerde hij bedrijven op het vlak van onder meer performance improvement, strategie, organisatie, sales en finance.

Jan Benedictus, Gwynt

Medio 2006 trad Benedictus in dienst bij Ahold, waar hij tot afgelopen maand werkzaam was. Bij het supermarktconcern bekleedde hij diverse functies – in zijn laatste rol was hij als programmamanager verantwoordelijk voor de uitrol van een grootschalige transformatie binnen Etos, een drogisterijketen die onderdeel is van Ahold. Afgelopen maand koos Benedictus om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en heeft hij zich als Business Principal Retail verbonden aan Gwynt, een adviesbureau uit Noord Brabant met een focus op organisatieveranderingen. Hij vult het adviseursteam – dat nu uit circa 20 adviseurs bestaat – aan met zijn uitgebreide ervaring de retailwereld.

Gwynt over de nieuwe aanwinst: “Jan is een energiek en gedreven persoon die passie heeft voor mens en inhoud. Hij is sterk in het waarmaken van veranderingen en het behalen van resultaten, zowel bij geleidelijke verandertrajecten als turnaround / recovery bij internationale corporaties en familiebedrijven. Hij is in staat om verbinding te maken tussen strategie en de brede operatie door processen naar een volgend niveau te brengen of om complexe problemen op te lossen middels simpele kernachtige oplossingen.”

Nieuws

Meer nieuws over