Magnus ontvangt ISO 27001 en ISO 9001 certificaat

17 april 2015 Consultancy.nl

De Managed Services tak van Magnus heeft het ISO 27001 en het ISO 9001 certificaat behaald. Deze certificeringen worden uitgereikt aan organisaties die voldoen aan de strenge eisen voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Het technologiebureau uit Naarden ontvangt de certificeringen voor het beheer van SAP en Mendix bedrijfsinformatiesystemen en randapplicaties.

Magnus is een adviesorganisatie gespecialiseerd in ICT consultancy en managed services. Als SAP partner van het eerste uur staat Magnus van oudsher bekend om zijn SAP dienstverlening. Met de groei van de organisatie op nieuwe technologieën is ook het technisch en functioneel beheer de afgelopen jaren uitgebreid naar Mendix, Microsoft, Aris en maatwerkoplossingen.

Magnus ontvangt ISO 27001 en ISO 9001 certificaat

De Managed Services praktijk van Magnus verzorgt al jarenlang het beheer voor diverse relaties. Dit wordt uitgevoerd door een team van specialisten die nauw samenwerken en gebruikmaken van complexe ondersteunende systemen. Om de kwaliteit en beschikbaarheid te borgen gebeurt dit volgens vaste protocollen, die toegespitst zijn op de specifieke klantwensen, aldus Magnus. Deze werkwijze was tot op heden echter niet officieel gecertificeerd en daar komt nu verandering in. Onlangs doorliep Magnus met succes het ISO 27001 en het ISO 9001 certificeringstraject, waarmee het nu voldoet aan de strenge eisen van het kwaliteitskeurmerk.

ISO 9001 richt zich op het kwaliteitsmanagement systeem van organisaties. Belangrijke onderwerpen zijn het kwaliteitsbeleid, procesmanagement, klantgerichtheid en het continu verbeteren hiervan. ISO 27001 garandeert optimale bescherming van gevoelige informatie. Het betreft onder eisen ten aanzien van het implementeren, onderhouden en verbeteren van beveiligingsmaatregelen. Een van de kenmerken hiervan is het waarborgen dat medewerkers en relaties enkel toegang hebben tot de data waartoe zij geautoriseerd zijn.

Magnus

Met de certificaten op zak behoort Magnus tot de ISO koplopers van ons land. In Nederland is ongeveer 3% van het totale bedrijfsleven gecertificeerd volgens ISO 9001, terwijl slechts 0,02% van de organisaties voldoet aan de ISO 27001 norm. “Met het toenemende aantal klanten en de zorg van bedrijven voor cybercrime en uitval van netwerken groeide de behoefte aan een officieel kwaliteitsstempel,” aldus Christian Onderstal, director Magnus Managed Services. “De ISO certificeringen zijn een waarborg voor onze relaties dat we voldoen aan alle gestelde eisen.”

Nieuws

Meer nieuws over