Molenaar & Lok breidt dienstverlening uit met process mining

09 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Molenaar & Lok Consultancy heeft zijn dienstverlening begin deze maand uitgebreid met process mining. Om de nieuwe propositie gestalte te geven is een samenwerking aangegaan met Rob van de Coevering, die zich als Associate heeft verbonden aan het adviesbureau.

De toename van data, zowel gestructureerd als ongestructureerd, neemt de afgelopen jaren exponentieel toe. En ook de komende blijft de data stroom in rap tempo toenemen – volgens EMC zal de hoeveelheid data de komende 6 jaar vertienvoudigden tot 44 biljoen gigabytes. Met zo veel data is het van belang om er ook iets nuttigs mee te doen.

In 2013 was het percentage ‘nuttige’ informatie nog maar 20%, maar naar verwachting zal dat tegen 2020 meer dan 35% zijn. Aanleiding is de opkomst van nieuwe technologieën die het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data mogelijk maakt, bekend als analytics en data intelligence, met als gevolg dat data steeds vaker als bron dienen voor commerciële verdienmodellen.

MLC voegt Process Mining toe aan dienstverlening

Vlnr: Robin Zwijnenberg (partner MLC), Rob van de Coevering, Martijn Tolsma (partner MLC).

Ook voor de bedrijfsvoering kan het analyseren van data grote voordelen opleveren, bijvoorbeeld op het gebied van procesmanagement. Zo kan bijvoorbeeld door het analyseren van processen verspilling in kaart gebracht worden, en aan de hand daarvan de efficiëntie verhoogd worden.

Process mining – een instrument dat gebruikt wordt om de bedrijfsprocessen uit de aanwezige data te reconstrueren, te analyseren en te verbeteren – speelt hierin een centrale rol. Process mining kan worden toegepast op zowel front-office processen (sales, marketing, enz) als back-office processen (finance, P2P, enz).

Om in te spelen op de potentie van process mining heeft Molenaar & Lok Consultancy, een adviesbureau gespecialiseerd in customer excellence, besloten het vakgebied toe te voegen aan zijn bestaande dienstverlening. “MLC ziet dat process mining van grote waarde kan zijn bij de verbetering van de klanttevredenheid en klantloyaliteit door de bedrijfsprocessen naadloos aan te laten sluiten op de wensen en eisen van klanten”, aldus het bureau.

Rob van de Coevering, een specialist in process mining, is aangetrokken om de propositie verder te ontwikkelen en in te zetten bij opdrachtgevers van MLC. Van de Coevering werkte de afgelopen jaren als zelfstandig adviseur, daarvoor deed hij jarenlange ervaring op als adviseur bij onder meer Ctac en BPM-specialist O&i.