BlinkLane Consulting zoekt toptalent voor traineeship

08 april 2015 Consultancy.nl

BlinkLane Consulting is per 1 juni 2015 op zoek naar afgestudeerde ambitieuze academici om een uitdagend traineeship traject te volgen. Als trainee voeren deze toptalenten in één jaar tijd twee uitdagende opdrachten uit bij verschillende grote en middelgrote organisaties en doen ze – onder begeleiding van een eigen mentor –  relevante praktijkervaring op. Zo worden zij klaargestoomd voor een baan als consultant bij BlinkLane.

Traineeships zijn anno 2015 zeer in trek – 75% van de studenten wil een traineeship gaan volgen, bleek afgelopen week uit onderzoek. Jezelf (voor een x-periode) betaald laten ontwikkelen, je kansen verbeteren op de arbeidsmarkt en de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende bedrijven; dit zijn volgens studenten enkele duidelijke voordelen van het volgen van een traineeshipprogramma. Tal van organisaties bieden tegenwoordig traineeships aan, en ook binnen de adviesbranche wordt er steeds vaker voor een traineeship gekozen om toptalenten te binden.

Kies jij voor een traineeship

Dit geldt ook voor BlinkLane Consulting, een groeiend consultancybureau uit Amsterdam, dat zich richt op organisatievraagstukken rondom innovatie en (informatie)technologie. Het team van BlinkLane bestaat uit 17 adviseurs en bedient grote en middelgrote organisaties, waaronder Philips, Jumbo Supermarkten, Gasunie, Telegraaf Media Groep, Nationale-Nederlanden, Schiphol, UWV en Hulphond. Tot de dienstenportefeuille behoren onder meer businessmodel innovatie, sourcing, Agile, Lean en data-driven strategy.

Vanwege het groeiende portfolio van het consultancybureau is BlinkLane Consulting momenteel op zoek naar toptalenten voor het BlinkLane Traineeship. Het betreft een programma voor ambitieuze afgestudeerde WO’ers met een interesse in techniek en innovatie en de ambitie om consultant te worden. “Het traineeship is een programma voor kandidaten die ondernemende en zelfstartend zijn, maar ook interesse hebben in de vraagstukken die spelen bij grote bedrijven”, aldus Ralph Hofman, oprichter van BlinkLane Consulting. ”BlinkLane helpt grote bedrijven om weer ondernemend te zijn.”

BlinkLane Consulting - Inspiring People

Traineeship
In één jaar tijd voeren trainees twee uitdagende opdrachten uit bij verschillende organisaties – onder meer binnen de financiële, publieke, hightech, media- of retailsector – , waar ze relevante praktijkervaring opdoen. Daarbij worden ze intensief begeleid door een mentor, maar ook door de overige partners en consultants van het bureau. Binnen het traineeship is er veel ruimte voor training en ontwikkeling dankzij een uitgebreid opleidingstraject. Zo volgen de trainees, samen met hun medetrainees, elke twee weken een intensieve opleidingsdag, waar ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en waar ze kennis opdoen binnen relevante vakgebieden door middel van expertsessies, verzorgd door de consultants van BlinkLane.

Maar ook binnen de opdrachten voor klanten leren de trainees de praktijk kennen en leren ze met welke uitdagingen consultants te maken krijgen. Bij deze opdrachtgevers gaan de trainees aan de slag in rollen als (junior) projectmanager, Project Management Officer (PMO), Agile coach, business consultant en/of business analist.

BlinkLane Consulting zoekt WOers voor traineeship

Solliciteren
Om in aanmerking te komen voor het traineeship bij BlinkLane Consulting kunnen kandidaten hun CV, cijferlijsten (middelbare school en universiteit) en een motivatiebrief of -film opsturen naar Pauline Beelen. Wanneer kandidaten worden uitgenodigd volgt een eerste gesprek met een partner en een consultant van BlinkLane Consulting. Een volgende ronde bestaat uit een assessment met een capaciteitentest. Tenslotte moeten kandidaten zichzelf presenteren voor het hele bedrijf.

Nieuws

Meer nieuws over