Significant organiseert inhousedag voor studenten

26 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 17 april organiseert advies- en onderzoeksbureau Significant een inhousedag voor masterstudenten met een studie in of interesse voor zorg en beleid. Gedurende de dag worden hun analytische- en adviesvaardigheden op de proef gesteld door middel van een complexe casus. Daarnaast biedt het evenement studenten de gelegenheid om de adviseurs van Significant te leren kennen en inzicht te krijgen hoe het is om bij het bureau – en voor hun klanten – te werken.

Significant werd begin 2003 opgericht door voormalige PwC adviseurs en is uitgegroeid tot een team van 60 professionals. Het bureau is actief in verschillende marktsectoren, waaronder het zorgdomein. Binnen dit domein werkt Significant op projectbasis voor verschillende klanten: van beleidsmakers / toezichthouders (zoals het ministerie van VWS, de NZa, Zorginstituut Nederland) tot zorgaanbieders, zorgverzekeraars en brancheorganisaties.

Significant Inhousedag

Inhousedag
Op 17 april verzorgt Significant een uitdagende inhousedag voor masterstudenten met een studie in of interesse voor het zorgdomein. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt in het kantoor van Significant in Barneveld, gaan studenten aan de slag met een realistische en uitdagende casus, met vrije artsenkeuze als onderwerp. Na een korte introductie van het beleidsvoorstel vrije artsenkeuze starten zij met het in kaart brengen van de verwachte effecten op de verschillende organisaties en partners in het veld (‘impactanalyse’). 

De studenten moeten gedurende de middag met een passende oplossing komen voor de (fictieve) klant en deze aan hen presenteren. Zowel de analytische vaardigheden als adviesvaardigheden van de studenten worden daarbij stevig op de proef gesteld. De inhousedag geeft studenten inzicht in hoe het is om bij het bureau – en voor hun klanten – te werken.  Tenslotte kunnen de deelnemers tijdens de borrel op een leuke en informele manier kennis maken met adviseurs van Significant.  

Studenten Significant

Voor de inhousedag komen uitsluitend masterstudenten in aanmerking. Om kans te maken op deelname aan de middag kunnen zij tot uiterlijk 30 maart Significant een email sturen onder vermelding van hun studierichting, verwachte afstudeerdatum, hun CV en een korte motivatiebrief. In april maakt Significant bekend welke studenten zijn geselecteerd.