Arthur D. Little sluit innovatiedeal met Spinverse

20 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancybureau Arthur D. Little is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Spinverse, een Fins consultancybureau gespecialiseerd in innovatie-advisering. Met de overeenkomst vergroot Arthur D. Little zijn footprint in Scandinavië, en verdiept het zijn wereldwijde innovatie-portfolio door de bundeling van krachten.

Met meer dan 1.000 consultants in 20 landen is Arthur D. Little een van de grootste consultancybureaus ter wereld. Het bureau, dat bekend staat als ’s werelds eerste moderne consultancy*, voorziet klanten van een scala aan adviesdiensten, waaronder op het gebied van strategie, bedrijfsvoering, technologie, innovatie en finance & risk.

Arthur D Little - Nordics Partner Team

Arthur D. Little heeft al voor meer dan twintig jaar een lokale aanwezigheid in Scandinavië – vanaf 1993 – waar het bureau de markt bedient vanuit zijn Zweedse kantoren in Stockholm en Gothenburg. Het team telt zo’n 60 consultants en wordt geleid door een management team van zeven partners**, met Petter Kilefors aan het hoofd, de jongste Arthur D. Little partner ooit die eerder dit jaar Bo Lenerius opvolgde als CEO van Nordics. 

Alliantie met Spinverse
In lijn met de groeiplannen van het bureau in zijn kernmarkten is Arthur D. Little een strategische alliantie aangegaan met Spinverse, een Finse consultancy gevestigd in Tekniikantie, een gebied net buiten Helsinki. Opgericht in 2004, heeft Spinverse momenteel meer dan 30 professionals in dienst, met naast Finland ook activiteiten Rusland en China. Het bureau richt zich voornamelijk op innovatie-advisering, en specialiseert zich in het ontwikkelen van open innovatie ecosystemen en het ondersteunen van zijn klanten met het op de markt brengen van opkomende technologieën.

Arthur D. Little behaalt in een klap twee doelstellingen met de samenwerking. Ten eerste voorziet het de consultancy van een lokale aanwezigheid in Finland, en versterkt het zijn operaties in Rusland en China. De stap om samen te werken met een lokale partner is niet nieuw voor Arthur D. Little – sinds de management buyout vroeg in 2012 is het bureau meerdere allianties aangegaan om zijn footprint te vergroten, waaronder met Solidiance in Azië (in december 2012) en Strategy Partners Group in Rusland (november 2013). Ten tweede breidt het de portfolio’s van beide consultancybureaus uit, zowel in diepte als in breedte, op het gebied van innovatie-advisering – een segment waar zowel Spinverse als Arthur D. Little zich op focussen. 

Spinverse

Samen verwachten de bureaus hiermee hun positie in de markt fors uit te bouwen. “Samen met Spinverse kunnen we onze aanwezigheid in Finland uitbreiden en uitstekende, innovatieve oplossingen bieden aan CTO’s, overheden en investeerders”, aldus Kilefors. Pekka Koponen, CEO van Spinverse, voegt toe: “De combinatie van Arthur D. Little’s expertise in het werken met investeerders en marktleiders, en onze open innovatie ervaring met het op de markt brengen van innovaties, stelt ons samen in staat klanten naar het volgende niveau te helpen; naar wereldwijd succes.”

* Arthur D. Little werd opgericht door Arthur Dehon Little in 1886 in Boston, Verenigde Staten.

** De zeven partners van the Nordics zijn Petter Kilefors, Bo Lenerius, Klas Anderlind, Nils Bohlin, Martin Glaumann, Anders Johansson en Ulrica Sehlstedt.