Gupta Strategists Business Course weer in aantocht

13 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op woensdag 29 april 2015 organiseert strategy consultancybureau Gupta Strategists in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis de (zorg) business course ‘Veilig ter wereld, kun jij het verzekeren?’. Tijdens de business course leren ambitieuze studenten hoe het is om te denken en te werken als een strategieconsultant in de zorg, bovendien kunnen ze kennis maken met de consultants van het bureau.

Gupta Strategists Business Course
Topstudenten kunnen zich weer gaan opmaken voor een uitdagende zorgcase van Gupta Strategists. Twee keer per jaar organiseert het strategisch consultancykantoor, dat zich specialiseert in zorgconsultancy, een pittige business course voor ambitieuze studenten. Eind vorig jaar werkten de deelnemende studenten aan een toekomststrategie van een hartcentrum; op 29 april van dit jaar zal een verse groep van ambitieuze studenten zich buigen over een nieuwe business course getiteld: ‘Veilig ter wereld, kun jij het verzekeren?’ Hierin krijgen zij de opdracht een strategie te ontwikkelen om de geboortezorg in een probleem regio te verbeteren.

Gupta Strategists - Business Course

Case Study: ‘Veilig ter wereld, kun jij het verzekeren?’
Geboortezorg is de zorg voor moeder en kind tijdens de zwangerschap en rondom de geboorte. Deze zorg is onmisbaar. Zorgverzekeraars moeten zorgen dat elke verzekerde toegang heeft tot goede (geboorte)zorg. Recente cijfers laten zien dat de geboortezorg in een regio onder de maat is en dat verzekerden risico lopen. Verzekeraars moet ingrijpen. Wat kunnen ze doen? Aan de studenten de uitdagende taak om advies te geven aan de verzekeraar: Hoe kan de kwaliteit van zorg verbeterd worden, zonder dat de betaalbaarheid in het geding komt? Welke keuzes moeten er gemaakt worden?

Gedurende de business course, die in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis werd ontwikkeld, worden de studenten bij het bovenstaande vraagstuk intensief begeleid door consultants van Gupta Strategists. Zo leren de deelnemers hoe het is om te werken als strategieconsultant in de zorg. Aan het einde van de dag presenteren de deelnemers vervolgens hun actieplan aan een vakjury van zorgbestuurders. Daarna volgt een informeel diner, waar de deelnemers kennis kunnen maken met de consultants van Gupta Strategists.

Interesse?
De Gupta Strategists Business Course is exclusief voor ambitieuze topstudenten die op basis van hun CV, cijferlijsten en motivatie door het bureau geselecteerd worden voor deelname. Zij kunnen zich tot 8 april inschrijven. Op maandag 13 april maakt Gupta Strategists de selectie van de deelnemers bekend.

Informatie over de 2016-editie van de Gupta Strategists business course vind je op deze pagina.