Gupta Strategists en AMC organiseren Business Course

08 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op woensdag 26 november organiseert strategisch adviesbureau Gupta Strategists samen met het Academisch Medisch Centrum (AMC) de uitdagende business course getiteld: ‘Ambitie van hartcentrum onder druk, welke strategie kies jij?’ Tijdens de dag krijgen ambitieuze topstudenten met een interesse in de zorgsector inzicht in strategy consulting binnen de zorg en kunnen zij kennis maken met de consultants van Gupta Strategists.

Gupta Strategists Business Course
Topstudenten met een interesse in de zorg kunnen zich op 26 november vastbijten in een pittige case van strategisch adviesbureau Gupta Strategists in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Tijdens de business course getiteld: Ambitie van hartcentrum onder druk, welke strategie kies jij?’ werken ambitieuze studenten in kleine groepen aan een toekomststrategie voor een toonaangevend hartcentrum. Daarbij worden ze intensief ondersteund door consultants van Gupta Strategists. Tijdens de dag leren de deelnemers hoe het is om te werken als strategieconsultant in de zorg. Het evenement is exclusief voor ambitieuze topstudenten die op basis van hun CV, cijferlijsten en motivatie door het strategisch adviesbureau geselecteerd worden voor deelname.

Gupta Strategists Business Course

Case study
De studenten krijgen een uitdagende casus voor de kiezen. Zij mogen een strategie bepalen voor een toonaangevend hartcentrum in Nederland, dat de ambitie heeft om tot de top te behoren. Het centrum kan echter niet zomaar uitbreiden doordat het academische ziekenhuis waar het onderdeel van is, niet veel verder meer mag groeien. Aan de studenten de taak om te bepalen waar het hartcentrum zich in de komende jaren op moet richten: op hoge aantallen patiënten, de meest winstgevende behandelingen, de behandelingen waar het centrum nu al in excelleert, of vinden de studenten andere opties?

Aan het einde van de dag presenteren de studenten hun strategische voorstellen en analyses aan een jury van bestuurders uit de zorgsector. De dag wordt afgesloten met een informeel diner, waar de studenten nader kunnen kennismaken met het team van Gupta Strategists. Studenten kunnen zich tot uiterlijk 5 november op deze pagina inschrijven voor het evenement.