BearingPoint partner van Philips Innovation Awards

27 februari 2015 Consultancy.nl

BearingPoint heeft zich dit jaar wederom als partner verbonden aan de Philips Innovation Awards.

Sinds 2012 is BearingPoint Nederland partner van de Philips Innovation Awards (PHIA). Dit jaarlijks groeiende event is gericht op het stimuleren van ondernemende studenten en is de grootste competitie van Nederland in zijn soort. Het innovatieve platform geeft start-ups de mogelijkheid om hun innovatieve ideeën een boost te geven met behulp van gerenommeerde bedrijven. Afgelopen jaar werd de competitie gewonnen door Dwillo, een Rotterdamse startup die een platform biedt aan studenten, professionals en ondernemers waarmee ze makkelijk een mentorrelatie met elkaar kunnen aangaan. In 2013 ging Scisports er met de prijs vandoor, een startup die data verzameld van voetbalspelers om clubs te helpen in het transferproces.

Philips - Innovation

Via het partnership met PHIA ondersteunt BearingPoint kleine innovatieve ondernemingen en creëert het een platform om hun business idee werkelijkheid te maken. “BearingPoint is er van overtuigd dat ondernemerschap en innovatie cruciaal zijn voor succes. De winnaars van morgen zijn die bedrijven die een brug slaan van kleine innovatieve onderneming naar een netwerk van grotere partners”, aldus het bureau.

De winnaar van de Philips Innovation Awards 2015 zal op 21 mei bekend worden gemaakt in Rotterdam en ontvangt naast een startkapitaal tevens consultancy services van BearingPoint. Een geslaagd voorbeeld van een innovatieve start-up die het adviesbureau ondersteunt is EternalSun, opgericht in 2011, dat internationaal gegroeid is en recentelijk een investering van €2 miljoen heeft opgehaald. Medio 2011 won de producent van zonsimulators nog het BearingPoint Be.project.

Partners
Naast BearingPoint mogen onder meer ook Port of Rotterdam, ABN AMRO, KPMG, De Brauw Blackstone Westbroek, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Arnold + Siedsma en De Kleine Consultant zich partner noemen van de Philips Innovation Awards. 

Partners van Philips Innovation Awards

BearingPoint is een management- en technologie consultancybureau dat gevestigd is in Europa en sinds kort ook in het Midden-Oosten. Daarnaast is het bureau sinds juli vorig jaar ook actief in Shanghai, China. Sinds zijn management buy-out in 2009 groeit het adviesbureau – dat zijn roots heeft in KPMG Consulting.

Nieuws