Quint Academy sluit IT training partnership met UWV

26 februari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

UWV en Quint Wellington Redwood slaan de handen ineen om het dreigende tekort aan gekwalificeerd IT-personeel op te vangen. Met het initiatief UWV@QuintAcademy bieden ze werkzoekenden met een WW-uitkering kosteloos trainingen aan.

Uit onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de IT-sector blijkt een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel, met name op hoger beroepsniveau. “Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de IT-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen”, zegt UWV-onderzoeker Kees van Uitert.

Om baanzoekenden te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging heeft UWV een partnership afgesloten met de trainingspraktijk van Quint Wellington Redwood, in de markt bekend als Quint Academy. Door de samenwerking kunnen cliënten van UWV kosteloos deelnemen aan het open opleidingsrooster van Quint. Hierbij valt te denken aan trainingen op het gebied van IT Servicemanagement, Lean IT en Project Management. Per opleiding stelt Quint een aantal plaatsen beschikbaar. Voor werkzoekenden geldt dat ze zich in overleg met het UWV kunnen aanmelden.

UWV@Quintacademy.nl

“Om in de behoefte van IT-expertise te voorzien en te anticiperen op de veranderende markt biedt Quint werkzoekenden de kans om kosteloos deel te nemen aan IT Management trainingen. De samenwerking tussen UWV en Quint slaat een brug tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende IT-arbeidsmarkt”, aldus Mireille van Kol, directeur Quint Academy. Volgens Marieke Duijndam, Landelijk Adviseur Werkgeversdiensten UWV, stelt de partnership werkzoekenden in staat om hun kans op een baan te vergroten, onder meer door het ontwikkelen van hun skills en vaardigheden en het opdoen van waardevolle contacten.