bbn adviseurs neemt zorgspecialist BOB Advies over

23 februari 2015 Consultancy.nl

Adviesbureaus bbn adviseurs heeft BOB Advies overgenomen. Door de krachtenbundeling ontstaat een bureau van circa 120 medewerkers, waardoor het naar eigen zeggen in één stap een voorloper wordt in de zorgsector.

bbn adviseurs ondersteunt partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, realiseren en beheren van gebouwen en gebieden. Tot de klantenkring behoren onder meer zorginstanties, ontwikkelaars, beleggers, gemeenten, cultuurinstanties en (semi-)publieke instellingen. Bij bbn adviseurs werken ruim 100 medewerkers vanuit kantoren in Houten, Amsterdam en Rotterdam.

bbn adviseurs en BOB Advies bundelen de krachten

In lijn met zijn groeidoestelling heeft bbn adviseurs besloten de kleinere branchegenoot BOB Advies – een zorgspecialist uit Zeist met circa 15 medewerkers – over te nemen. Met de acquisitie geeft het bureau een impuls aan zijn vastgoedactiviteiten in de zorgbranche. "Met de overname van BOB Advies zijn we in één stap waar we zijn willen, namelijk een voorloper in de zorgsector", aldus Rinald van der Wal, directeur bij bbn adviseurs. Als gevolg van de transactie zal BOB Advies volledig intrekken bij bbn adviseurs in Houten, en gaat het bureau verder onder de naam van de koper. "Wij zijn al langere tijd bezig onze positie in de zorgsector te verbreden met innovatieve advisering en dienstverlening. De afgelopen jaren hebben we daar al stappen in gezet. Maar vergeleken met de groei van de overige aandachtsgebieden binnen ons bureau bleef het wat achter".

Volgens Van der Wal levert de krachtenbundeling ook voor BOB Advies duidelijke synergie voordelen op. Zo kan het bureau zijn marktpositie verbreden, onder meer door het uitbreiden van zijn bestaande vastgoedportefeuille met nieuwe proposities, zoals bouwkostenadvisering. Daarnaast creëert bbn adviseurs volgens de topman een “stabiele omgeving waarin BOB Advies verder kan werken aan de uitbreiding van de dienstverlening”. Michiel Wentges, algemeen directeur van BOB Advies, voegt toe dat er ook op cultureel vlak sprake is van een match: “bbn adviseurs past als bureau uitstekend bij ons bedrijfsprofiel: denkers en doeners, strategisch sterk en praktisch in de uitvoering".

Nieuws

Meer nieuws over