Raad van Toekomst

Denk vooruit

Met de Raad van Toekomst haal je letterlijk de Toekomst in huis. Vier keer per jaar ga je als Bestuur/Directie/MT om tafel met een vierkoppige Raad van Toekomst. Deze Raad bestaat uit 3e- of 4e-jaars Bachelor- of Masterstudenten en wordt speciaal voor de opdrachtgever samengesteld. De achtergrond van de leden is divers, net als hun persoonlijkheden en hun denk- en communicatiestijlen. Juist in de diversiteit schuilt het succes van een goede brainstorm of discussie.

Frisse blik

De Raad van Toekomst voorziet in de behoefte aan ‘vernieuwingstalent’. Jonge, hoogopgeleide mensen die kritisch kunnen denken. Die over creativiteit beschikken en nieuwe, innovatieve manieren vinden om complexe problemen op te lossen. Frisse, onafhankelijke vrijdenkers met een visie. Die het verschil maken door hun nieuwsgierigheid, ondernemendheid en doorzettingsvermogen. Los van deze competenties, vertegenwoordigen zij hun generatie. Een generatie die wezenlijk anders denkt over werk, geld, technologie, politiek, gezondheid en heel veel andere thema’s, waarover ze graag in gesprek gaan.

Bepaal samen de agenda

Een Raad van Toekomst kan op vele manieren worden ingezet. Als klankbord, voor het toetsen van bestaand beleid. Als ideeën-generator, voor het ontwikkelen van nieuw beleid. Als kompas, om richting te bepalen. Of als denktank, voor het oplossen van complexe vraagstukken. Of het nu gaat om Duurzaamheid, Digitalisering, Privacy, of Werkgeverschap: de agenda voor de bijeenkomsten bepaalt u in gezamenlijk overleg.

Maximaal rendement

Voor afstemming over de te bespreken thema’s, het format voor de bijeenkomsten, het functioneren van de Raad etc. wordt een relatiemanager aangesteld. Voor de leden van de Raad van Toekomst treedt deze op als coach. Hij/zij zal ze voorzien van feedback waardoor ze persoonlijk en professioneel blijven groeien. Na aanstelling zullen de leden deelnemen aan een tweedaagse training van de RvT Academy. Ook worden met regelmaat intervisie-bijeenkomsten georganiseerd, waardoor de verschillende RvT-leden van elkaar blijven leren.

Wat mag je verwachten?

  • Innovatiekracht: nieuwe kansen vinden in een snel veranderende markt
  • Marktinzicht: meer inzage in jonge klant- en doelgroepen
  • Eyeopeners: kijken met een verrassende blik naar je eigen organisatie en productportfolio
  • Talent: unieke kans om kennis te maken met potentiële nieuwe medewerkers
  • Energie: met jonge mensen de toekomst verkennen motiveert en inspireert!

Raad van Toekomst

Investeren in de toekomst

Kwaliteit staat bij ons voorop. Alleen dan kunnen we van waarde zijn. Daarvoor investeren we blijvend in onze mensen en hun toekomst. Wat we bieden is:

  • het werven en selecteren van de juiste studenten
  • het samenstellen van een uitgebalanceerd, multidisciplinair team
  • het trainen en coachen van de RvT leden
  • het begeleiden van de verschillende ontmoetingen en intervisiebijeenkomsten
  • het organiseren van de jaarlijkse studiereis

Raad van Toekomst | Nieuws